Novi Kralj James briljira i poručuje hejterima: Ja sam pas koji ubija svake noći

Foto: Gulliver / Getty Images

DETRONIZACIJU Kralja Jamesa izveo je njegov imenjak u Houstonu, gdje su domaći Rocketsi pobijedili LA Lakerse 126:111, pisali smo prije dva tjedna.

James Harden tada je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Za 35 minuta postigao je 50 poena. Iz igre je gađao 14/26 (trice 4/12), a u slobodnim bacanjima bio je gotovo nepogrešiv (18/19). Triple-double zaokružio je s 10 skokova i 11 asistencija. Dodao je i dvije ukradene lopte.

U odnosu na ovakav učinak, LeBronov se doimao sirotinjski, iako uopće nije bio takav. Za 36 minuta ubacio je 29 poena, uz odličan šut iz igre 12/18, a za tricu 3/6. Imao je još pet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. 

Ali na parketu Houstona na ovom meču bio je samo jedan vladar i to je spektakularno dokazao u izravnom dvoboju s Najboljim. Tri minute i 15 sekundi prije kraja utakmice, pri vodstvu Rocketsa 115:106, domaćin je imao napad, a Lakersi su stisnuli kao bi dobili priliku za povratak u meč i neizvjesnu završnicu. Do toga ipak nije došlo jer Harden se na pola puta između crte za tricu i centra vinuo visoko i preko ispružene LeBronove ruke ispalio i pogodio dalekometni projektil za potvrdu pobjede.

Nakon što je u izravnom dvoboju izvršio detronizaciju Kralja Jamesa, njegov imenjak nastavlja dokazivati tko je novi gazda u NBA-u.

Harden je za pobjedu Houstona nad Bostonom (127:113) ubacio 45 koševa. To mu je šesta utakmica zaredom u kojoj je postigao najmanje 35 poena. Ovo je najdulji takav niz otkako je isto uspjelo Carmelu Anthonyju u travnju 2013.

To je Hardenu ujedno i već osma uzastopna utakmica da je zabio najmanje 30 koševa. Prvi je s takvim učinkom nakon Russella Westbrooka u studenom 2016.

Bez obzira na to što je igrao s ozljedom lista, Harden je već u prvoj četvrtini ubacio 17 koševa, a do kraje je iz igre gađao 11/26, trice 9/18, a slobodna bacanja 14/17.

Dodao je šest asistencija, dva skoka i jednu blokadu.

Westbrook je lik kojeg mnogi vole mrziti, a nakon još jedne fantastične partije i dostizanja spomenutih košgeterskih podviga, poručio je hejterima: "Dobivam dosta mržnje ali to me neće spriječiti da izađem na parket i ubijam svake večeri, jer ja sam pas."

Pročitajte više