Obitelj: Pele ne umire, u bolnici je zbog plućne infekcije pogoršane covidom

Foto: Profimedia

PELEOVE kćeri i unuk tvrde da legendarni nogometaš nije u neposrednoj smrtnoj opasnosti ni je na palijativnoj skrbi jer mu je tijelo prestalo reagirati na kemoterapiju, kako su krajem prošlog tjedna pisali brazilski, a prenijeli mnogi svjetski mediji.

Palijativna skrb primjenjuje se kod pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti koje značajno skraćuju životni vijek, a njen cilj je umanjiti bol i neugodne simptome bolesti do prirodne smrti oboljelog. No obitelj tvrdi da će Pele napustiti bolnicu čim se oporavi od infekcije dišnog sustava.

Kćeri: Bolestan je i star, ali ne umire

Kćeri Kely i Flavia Nascimento te unuk Arthur Arantes do Nascimento u intervjuu objavljenom u nedjelju navečer rekli su da je Pele u bolnici od utorka zbog infekcije dišnog sustava koju je pogoršao covid, ali da smrt 82-godišnje nogometne ikone nije neizbježna. Dodali su i da još prima kemoterapiju kojom se bori protiv raka.

"Bolestan je i star, ali u bolnici je trenutačno zbog plućne infekcije. Kad se bude osjećao bolje, ići će kući", rekla je Kely Nascimento za TV Globo.

U običnoj bolničkoj sobi

Peleu je prošle godine odstranjen tumor na crijevima, a obitelj kaže da se rak nije vratio, nego je pod kontrolom uz pomoć lijekova i liječnika.

"Nije pošteno da ljudi govore da umire i da je na palijativnoj skrbi. To nije istina, vjerujte nam. Nije na intenzivnoj njezi, nego u običnoj sobi. Nije u opasnosti, nego na liječenju", rekla je kći Flavia.

Pročitajte više