Očajan šut Luke Dončića, njegov čudesan niz stao u Orlandu

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ odigrao je prvu utakmicu ove sezone u kojoj je ubacio manje od 30 koševa i tako prekinuo čudesan niz od devet uzastopnih susreta na otvaranju sezone u kojima je prebacivao tu granicu. Ujedno je to i drugi najduži takav niz u povijesti NBA lige. Od Dončića je duži imao samo Wilt Chamberlain u sezoni 1962./1963. koju je otvorio s 23 uzastopne utakmice s minimalno 30 poena.

Nastupajući za tadašnje San Francisco Warriorse, Chamberlain je tu sezonu završio s prosjecima od 44.8 poena i 24.3 skoka po susretu. Sezonu ranije bio je još bolji. Tada je ostvarivao prosjeke od 50.4 koša i 25.7 uhvaćenih lopti po večeri.

Dončićev niz prekinut je u Orlandu gdje je domaći Magic svladao Dallas Maverickse 94:87, a igrači sastava s Floride odigrali su sjajnu obranu na vodećem strijelcu NBA lige. Dončić je u utakmicu ušao s prosjekom od 36 poena, a ostao limitiran na 24 uz očajan šut iz igre.

Dallas loš u šutu i skoku

Orlando je igrao bez Paola Banchera, prvog izbora drafta koji je na prosjecima od 23.5 poena i 8.3 skoka po utakmici, ali se omjerom najslabija momčad lige i bez njega pokazao dovoljno dobrim za Dallas. Mavericksi su izgubili utakmicu u skoku (29:49) i bili iznimno loši u šutu za tri poena (11/42), a i ukupan šut iznosio im je slabih 37.6 posto (32/85).

Razlog takvih brojki je i loše izdanje slovenske zvijezde. Dončić je promašio čak 20 lopti iz igre (ukupan šut 9/29), a posebno je neraspoložen bio u šutu za tricu (2/11). Nije to dobro izgledalo ni s crte slobodnih bacanja (4/7). Utakmicu je završio s 24 koša, uz po šest skokova i asistencija.

Dončić: Igrao sam očajno

"Igrao sam očajno, a dobro nije igrao ni ostatak momčadi. Svaka momčad u NBA ligi nas lako može pobijediti. U idućoj utakmici mora biti bolji pristup", izjavio je Dončić nakon susreta.

Orlando je do slavlja vodio Franz Wagner s 22 koša i šest asistencija, dok je kod poraženog Dallasa najbolji bio Spencer Dinwiddie s 29 poena.

Pročitajte više