Očekivani rezultati naših brzih klizača

U Torinu je završeno Europsko prvenstvo u brzom klizanju na kratke staze na kojem je Ivan Dolinić zauzeo 39 mjesto, a Tomislav Dugi 43 mjesto u konkurenciji 45 natjecatelja.

U posljednjoj disciplini, utrci na 1000 metara, Tomislav Dugi popravio je osobni rekord s rezultatom 1:44.623 te se plasirao na peto mjesto u svojoj skupini, ali mu to nije bilo dovoljno za ulaz u četvrt finale. Za utjehu mu ostaje da je u njegov skupini klizao i novi Europski prvak Italijan Fabio Carto.

Ivan Dolinić je solidno otklizao 1000 m za 1:38.933 i bio četvrti u svojoj skupini no ni njegovo vrijeme i plasman nije bio dovoljan za ulazak u četvrt finale.

Oba naša predstavnika su članovi zagrebačkog kluba brzog klizanja na kratke staze "Spin" i studenti Zagrebackog sveucilista pa će nakon Torina Dolinić nastupiti i na Zimskoj Univerzijadi u Insbrucku.

Ovo prvenstvo Europe, koje se održalo u istoj dvorani u kojem će se iduće godine održati natjecanje brzih klizača na Olimpijskim igrama, bilo je ujedno i kvalifikacijsko za nastup na OI, a Dolinić i Dugi pokušat će osigurati nastup u Torinu na dva kola Bonsideng ISU World Cupa koja se održavaju u Budimpešti i Spiskoj Novoj Vesi.

(Hina) xad yad

Pročitajte više