Odbačena prijava za napad bakljama na Mamića i Prodanovića: "Sve je ovo skupa jedna takva trulež!"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu splitske policije protiv petorice osumnjičenika za napad na Zdravka Mamića i odvjetnika Čedu Prodanovića pred splitskim Prekršajnim sudom.

Koncem svibnja prošle godine Mamić i Prodanović zasuti su pirotehnikom dok su išli na ročište za Mamićev obračun s Ivom Begom na poljudskom stadionu tijekom derbija. Ozlijeđenih nije bilo, platilo je samo stražnje staklo na Opel Astri poreznog inspektora.

Mamić i Prodanović pod policijskom su pratnjom odvedeni iz Splita, a nepunih mjesec dana kasnije splitska je policija pronašla petoricu sumnjivaca.

Nema dokaza

Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu zbog nedostatka dokaza. Napravljeno je biološko i daktiloskopko vještačenje, proanalizirane su snimke video nadzora, policija je prikupila i komunikaciju osumnjičenika iz koje bi navodno bilo razvidno da dogovaraju susret na mjestu napada, no sve to zajedno nije bilo dovoljno za iduću fazu postupka. Sada se sve vraća na početak, počinitelji su i dalje nepoznati. Policija se nada da bi možda mogli još dobiti koji dokaz iz vještačenja koja još uvijek nisu završena.

Prodanović: Ispada da nekome možete i kožu skinuti

Obavijest o odbačaju kaznene prijavu dobili su i oštećenici Mamić i Prodanović. Odvjetnik ga još nije vidio, ali su ga obavijestili da je rješenje stiglo u ured.

"Bi li tako revno radili da je netko ubijen? Bi li na isti način utvrđivali činjenice? Ovo se odnosi i na policiju i Državno odvjetništvo. Ispada da nekome možete i kožu skinuti. Sve skupa ovo je jedna takva trulež", komentirao je Čedo Prodanović odbačaj.

Pitali smo ga hoće li možda preuzeti privatno progon, na što ima pravo.

"Ma da ne bi! Ako njima nije bitno da bacaju projektila, ako je to njima OK, ja drugi put neću doći u Split", kazao je odvjetnik Prodanović.

Pročitajte više