futsal sp 2020.

Održan ždrijeb kvalifikacija za SP u futsalu 2020.: Hrvatska s Rusijom

Foto: UEFA

U NYONU je održan ždrijeb za kvalifikacije Svjetskog prvenstva u futsalu koje će se 2020. godine održati u Litvi.

Hrvatska se nalazi u grupi 7 s Rusijom i pobjednicima preliminarnih rundi E (Belgija, Švedska, Armenija, Malta) i F (Bosna i Hercegovina, Turska, Švicarska, Škotska).

Hrvatska je ujedno i domaćin kvalifikacija od 22. do 27. listopada 2019. godine. Prema još uvijek neslužbenim informacijama, Dubrovniku će pripasti domaćinstvo.

Plasman u Elitnu rundu (28. siječnja - 2. veljače 2020. godine) izborit će dvije bodovno najuspješnije reprezentacije iz svake grupe Glavne runde.

Doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo u Litvi, koje je na rasporedu od 12. rujna do 4. listopada 2020., zakazano je od 9. do 12. travnja 2020. godine.

Hrvatska je u povijesti nastupila jedino na Svjetskom prvenstvu u Gvatemali 2000. godine. Nakon grupne faze ispala je u drugom kvalifikacijskom krugu u grupi sa Španjolskom, Portugalom i Nizozemskom. 

U kvalifikacijama za proteklo Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji ispala je u kvalifikacijskoj grupi s Azerbejdžanom, Bjelorusijom i Švedskom. I tada je bila domaćin kvalifikacijske grupe u Osijeku.

Pročitajte više