OI: Braći Skelin Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara

PREDSJEDNIK Stipe Mesić uručio je danas najviše državno priznanje za šport Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara srebrnim veslačkim olimpijcima dr. Siniši i Nikši Skelinu.

Uručivši odličje, predsjednik Mesić je naglasio da ono pripada prije svega braći Skelin koji su ga zaslužili upornim radom i zalaganjem, ali da pripada i svim trenerima i veslačkim djelatnicima, napose iz njihova matičnog kluba "Gusara", koji su stvorili uvjete da mogu osvajati svjetska i olimpijska odličja.

Zahvalivši na priznanju, Siniša Skelin je rekao kako ga doživljava kao potvrdu svega što su do sada učinili u veslanju u kojem još nisu rekli zadnju riječ, a Nikša je posebno zahvalio Ministarstvu znanosti, prosvjete i športa koji su u povodu dana Državnosti predložili Predsjedniku da braći Skelin dodijeli najviše državno športsko priznanje.

Dodjeli odličja nazočili su i ministar Dragan Primorac, predsjednik Hrvatskoga veslačkog saveza Zdravko Jurčec, izbornik i trener braće Skelin Igor Čulin, predsjednik Veslačkog kluba "Gusara" Duško Krstulović i član Uprave Kluba Andrija Krstulović.

(Hina)xad yad

Pročitajte više