IVICA OLIĆ

Olić o novom Dinamovom talentu: Svi veliki klubovi već su ga primijetili

Foto: Getty Images

IVICA OLIĆ dao je intervju za njemački Sport Bild u kojem se posebno osvrnuo na pitanje Perišićeve i Kovačeve budućnosti u njemačkom nogometu, ali dotaknuo se i Dinama.

"Ivan je igrao dobro i prije ozljede, znam da su u Bayernu zadovoljni s onim što je pokazao. Bio bih jako zadovoljan kad bi ga klub otkupio od Intera. Istina, ima 31 godinu, ali može igrati na visokoj razini još nekoliko sezona. Fizički je spreman, a ni u karijeri nije imao težih ozljeda. U prednosti je pred nekim drugim nogometašima jer može igrati na više pozicija, a uz to i s obje noge igra jednako dobro. S njim sam igrao u Wolfsburgu, svaki trener bi ga poželio", rekao je Olić.

Kovač i Borussia

Komentirao je Olić i situaciju s Nikom Kovačem koji je od kraja prošle godine bez posla nakon što je dobio otkaz na mjestu trenera Bayerna.

"Niko Kovač ima puno ponuda, ali je odlučio malo odmoriti i tek od nove sezone ponovo raditi. Hoće li to biti u Borussiji Dortmund, ne znam, ali vjerujem da bi napravio dobar posao s njihovom mladom i talentiranom momčadi", rekao je Olić. 

Nahvalio Dinamovog stopera

Njemački novinar pitao je Olića i o mladom dinamovcu Jošku Gvardiolu za kojeg je Olić imao samo riječi hvale, a otkrio je i da je na meti velikih klubova. 

"Svi veliki klubovi već su ga primijetili, ako me u Bayernu budu pitali za njega, sigurno ću im moći reći samo pozitivne stvari. Gvardiol je talentiran tehničar, moj prijatelj Josip Šimunić vodi ga u reprezentaciji do 19 godina i kaže da nema granice. Vjerujem da će ostati u Dinamu još dvije godine, a onda bi logičan korak bio prelazak u Bundesligu", zaključio je Olić. 

Pročitajte više