GNK DINAMO

Olmo za Index: Protiv Cityja ćemo pokazati tko smo, a Hajduk nas ne zanima

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

DANI OLMO igrač je od kojeg se ove, kao i prošle sezone, najviše očekuje u Dinamu. Sjajni 21-godišnji Španjolac tijekom ljeta je bio na korak od odlaska s Maksimira, ali je na kraju ostao, a hrvatski prvak dobio je veliku snagu, kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

Luda dva tjedna su iza vas. Pobjeda nad Atalantom pa iznenađujući poraz u Varaždinu. Nakon toga ste pobijedili Karlovac u Kupu, a sad vas čeka Lokomotiva pa Manchester City.

Sve te utakmice su naša realnost. No, nakon pobjede nad Atalantom ne možemo padati tako kao u Varaždinu. Uvijek moramo pružiti sve od sebe jer je svaka utakmica teška i bitna. Sretni smo što smo pobijedili u Kupu, a sada idemo pobijediti i Lokomotivu, a onda se pripremiti dobro za City. 

Je li bio šok nakon onakve pobjede nad Atalantom izgubiti od Varaždina u utakmici u kojoj su svi već unaprijed upisali tri boda?

Da, naravno. Kažem ti, u svaku utakmicu moramo ući sto posto jer ako to ne učinimo, svatko te može iznenaditi. Svaki klub protiv kojeg igramo ima kvalitetu i spremno će iskoristiti prilike ako mi nismo spremni.

Jeste li bili svjesni nakon te utakmice u svlačionici da motivacija nije bila na dovoljnoj razini da se pobijedi jedan Varaždin koji do tada nije imao pobjedu u prvenstvu?

Uvijek analiziramo svaku utakmicu, i kad pobijedimo i kad izgubimo. Tako je bilo i poslije Varaždina.

Sada vam dolazi Lokomotiva. Koliko je teško spremiti se za tu utakmica kada znate da vas onda za tri dana čekaju Pep Guardiola i City u Ligi prvaka?

Igramo u Kranjčevićevoj i tamo su utakmice uvijek teške protiv Lokomotive. Sigurno neće biti lako. No, moramo pobijediti kako bismo se na najbolji način pripremili za City. 

City? Posebni motiv protiv Guardiole?

Ne trebamo puno pričati o Cityju. Svi znamo da je to jedna od najboljih momčadi na svijetu. Bit će teško tamo, jako teško. Međutim, sigurno ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu i tamo pokazati tko smo mi.

Jeste gledali pobjedu Cityja nad Watfordom 8:0?

Gledao sam malo, ali nismo zajedno. To ćemo kad dođe vrijeme za tu utakmicu.

Reci nam kako se osjećaš sada nakon svega. Tijekom ljeta je bilo pisanja da odlaziš i da si praktički već otišao, a onda si ipak ostao. Je li ti žao što nisi otišao?

Ne, nije mi žao. Uvijek sam govorio da želim igrati Ligu prvaka i da ću se uvijek boriti dok igram u plavom dresu. Tako će biti do kraja.

Vratimo se Atalanti. Pobijedili ste, je li sada nešto lakše u Ligi prvaka?

Pobijedili jesmo, ali moramo ići korak po korak jer nas čekaju sve teške utakmice. Idemo, kao prošle sezone, utakmicu po utakmicu, a prvi sljedeći protivnik je City, pa ćemo vidjeti.

Hajduk?

Ne zanimaju me drugi. Fokusirani smo na sebe i svoju igru. Mi znamo koliko možemo i tko smo mi. Prvenstvo je praktički tek počelo. Oni su prvi, a mi imamo utakmicu manje. Svaki dan radimo naporno kako bismo bili još bolji. Hajduk je možda bolja momčad nego prošle sezone, ali me to ne zanima, samo Dinamo. 

Pročitajte više