lige petice

Olmov trener otkrio zašto je odbio Real Madrid: Nisam se osjećao dobro

Foto: EPA

JULIEN NAGELSMANN uživa u svom radu vodeći RB Leipzig. Tridesetdvogodišnji trener otkrio je u intervjuu za britanski Independent da je u ljeto 2018. godine odbio otići u Real Madrid.

Podsjetimo, Zinedine Zidane je tada otišao s funkcije trenera, a Kraljevski klub je kontaktirao mladog Nijemca koji je bio u Hoffenheimu. Nagelsmann je Realu rekao "ne", a Madrid je preuzeo Julen Lopetegui.

"Normalno je da ako te Real Madrid zove, da razmisliš o tome", rekao je pa dodao: "U početku sam bio iznenađen, odvagnuo, i nisam se osjećao dovoljno dobro oko toga da idem tamo. Želim napredovati i ako odmah odete u Real, nemate vremena poboljšati se kao trener", dodao je. 


"Preuzmem Real, napunim 31 godinu i što dalje?"

Nagelsmann zna da prije preuzimanja projekta kakav je Real Madrid treba pripremu.

"Nemate šansu postati bolji ako morate biti najbolji. Trenutno nisam najbolji, ali priznajem da želim biti jedan od najboljih trenera u budućnosti. Ako odete u Real Madrid ili Barcelonu, navijači, mediji i svi oni koji donose odluke ne daju vam vremena da to postanete", razmišlja racionalno mladi Nijemac pa dodaje:

"Oni samo žele da pobjeđujete svaku utakmicu, osvajate titule, Lige prvaka... Ako ne pobjeđujete, ne možete se opravdati time što ste mladi ili se još razvijate. U svijetu nogometa utrku nije lako planirati jer je vrlo nepredvidiva, ali morate probati."
Trener Danija Olma u Bundesligi kaže da treba ići korak po korak.

"Najvažnije je poduzimati prave korake, a ne činiti velike. Real Madrid je vjerojatno jedan od najvećih koraka koje možete napraviti pa sam zato i mislio sljedeće: 'Napunim 31 godinu, odem u Real i gdje da idem od tamo?'", kaže Nagelsmann pa dodaje:

"Komunikacija mi je ključna. Volim komunicirati, vrlo sam ekspresivan sa svojim igračima. Još uvijek ne znam španjolski, znam reći samo 'Zdravo, kako si?' Bio bi to vrlo bitan korak za mene, ali ne i pravi", zaključio je. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više