ZLATNA LOPTA

Osam milijuna ljudi u samo pet sati reagiralo na Messijevu objavu nakon Zlatne lopte

Foto: Christophe Ena/AP Photo/Guliver

LIONEL Messi je u večernjim satima ponedjeljka primio Zlatnu loptu France Footballa te je tako rekordni sedmi put u karijeri postao vlasnik najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa. Dodjela nagrada održala se u Parizu, gdje je drugo mjesto pripalo Poljaku Robertu Lewandowskom, a treće Talijanu Jorginhu.

Messi je šest puta (2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019.) bio laureat u dresu Barcelone, a ovogodišnju nagradu primio je kao igrač Paris Saint-Germaina. Dobar dio razloga za jučerašnji trijumf na dodijeli nagrada svakako može zahvaliti pobjedi na Copa Americi ovog ljeta. Ta titula bila je njegov prvi veliki trofej u 16 godina igranja za Argentinu.

Messi 7, Ronaldo 5

Na tom natjecanju Messi je zabio četiri gola i još ih pet namjestio te je bio proglašen igračem turnira koji se održao u Brazilu. Osim toga, karijeru je u Barceloni završio s čak 30 pogodaka u prvenstvu, čime se okrunio titulom najboljeg strijelca La lige.

Novo priznanje prokomentirao je na Instagramu, na kojem je napisao:

"Iako momčadske uspjehe uvijek stavljam na prvo mjesto, ne mogu sakriti radost zbog osvajanja još jedne Zlatne lopte. Želio bih zahvaliti i posvetiti je svim suigračima i stručnom stožeru iz argentinske reprezentacije, također onima iz Barcelone i ovima iz PSG-a. Naravno i mojoj obitelji i prijateljima, kao i svima koji me podržavaju, koji su uz mene svaki dan i brinu o meni. Bez svih njih ovo ne bi bilo moguće. Hvala i France Footballu na svečanosti i nagradi. Veliki zagrljaj!!!"

Iza Messija je po broju ovih nagrada ostao Cristiano Ronaldo s pet titula najboljeg na svijetu.

Pročitajte više