Osim: Ne znam koliko ću izdržati kao izbornik Japana

IVICA OSIM, 65-godišnji sarajevski trener i nekadašnji izbornik bivše Jugoslavije, u petak je i službeno zasjeo na klupu japanske reprezentacije.

No, već tijekom same inauguracije izrazio je skepsu, usporedivši svoj novi anganžman s brakom, "koji je na početku u pravilu uvijek sladak, ali ne i nužno dugoročan."

"Kada bi na aktualnu reprezentaciju Japana gledali kao na primjerice automobil, zaključili bi da je on u ovom trenutku u kvaru. Dakle, na nama je da ga ponovno pokrenemo." - kazao je Osim japanskim novinarima.

Osimov anganžam na klupi "Plavih samuraja" izazvao je žestoku reakciju čelnika JEF Uniteda, gdje je negdašnji jugoslavenski izbornik dobrom strategijom te rezultatima i zaslužio poziv japanskog nogometnog saveza. Svoju premijeru će izuzetni strateg, koji je selekciju ex-Jugoslavije doveo do četvrtfinala SP-a 1990. godine, imati u Tokiju, gdje 9. kolovoza u prijateljskoj utakmici ugošćuje Trinidad i Tobago.

"Neću u startu provoditi nikakve radikalne promjene. Japan mora početi igrati onako kako može, ali nema smisla drastično mijenjati stvari već u prvoj utakmici." - dodao je Osim.

D.R.

Pročitajte više