Osmina finala Kupa: Hajduk u Konavlima, Dinamo u Sigetu

DANAS se igraju utakmice osmine finala hrvatskog Kupa. Najzanimljiviji dvoboji su Hrvatski Dragovoljac - Dinamo, Konavljanin - Hajduk te Zadar - Rijeka.

Nerijetko se događa u Kupu da favorizirane momčadi ispadnu, pogotovo zbog činjenice da se u ovoj fazi natjecanja igra na jednu pobjedu.

Dinamovci osakaćeni crijevnom virozom, dolaze na noge neugodnom Hrvatskom Dragovoljcu koji je prošle sezone bio na pragu prve lige, međutim kroz doigravanje je poražen od sadašnjeg solidnog prvoligaša Croatije iz Sesveta.

Momčad Branka Ivankovića u Siget ide s dosta juniora, jer sigurno neće moći igrati: Mikić, Badelj, Chago, Bišćan i Butina, a pod velikim su znakom pitanja Tadić i Mandžukić te još neki igrači.

Hajduk ide na gostovanje u Konavle u sjeni nedavnih događanja u klubu, ostavke Gorana Vučevića te špekulacija oko toga tko će preuzeti klupu splitskoga kluba. Cico Kranjčar čeka kao zapeta puška poziv, a već je i najavio koji će odgovor biti. Potvrdan. Tako će Bijele u Konavlima voditi Ante Miše. Bijeli ne mogu računati na Buljata, Kalinića te Živkovića.
 
Slaven Belupo na gostovanju u Kutini protiv Moslavine mora potvrditi status jedne od najboljih hrvatskih momčadi.

U dvoboju prvoligaša Zadra i Rijeke u Stanovima, mogla bi biti vrlo zanimljiva utakmica. Oporavljeni Zadar dočekuje oporavljenu Rijeku koja je ovoga vikenda pauzirala zbog toga što je susret s Dinamom odgođen iz poznatih zdravstvenih razloga.

Također, susjedski derbi u osmini finala Kupa igraju zaprešićki Inter te Zagreb.

Parovi:

Oriolik - Cibalia
Inter - Zagreb
Zagora - Karlovac
Pomorac - Varteks
Moslavina - Slaven Belupo
Hrvatski Dragovoljac - Dinamo
Zadar - Rijeka
Konavljanin - Hajduk

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više