Otkriveno tko je i kako spriječio Livakovićev bijeg iz Turske: "Pokaži im tko si"

Foto: Profimedia

TURSKI Sabah piše da je Dominik Livaković (29) bio blizu odluke da već na kraju ove sezone napusti Fenerbahče. Podsjetimo, prije mjesec dana je hrvatski vratar fizički napadnut nakon utakmice kod Trabzonspora. Huligani Trabzona ušli su na travnjak i šakom u glavu udarili Livakovića, kojeg je to duboko potreslo. Nakon toga turski mediji kritizirali su neke Livakovićeve partije za Fenerbahče, što je Livakovića gotovo dovelo do odluke o napuštanju Fenera nakon manje od godinu dana. 

"Pokaži im tko je Livaković"

Ipak, Sabah otkriva kako je došlo do preokreta. Naime, hrvatski trener vratara Sandro Žufić stigao je u Istanbul prije nekoliko dana, a posljednja je tri dodatno radio s Livakovićem i to ne samo na terenu nego i izvan njega. Sabah tvrdi kako je Žufić uvjerio Livakovića da ostane u momčadi. Navodno mu je rekao: "Ti moraš ostati ovdje i pokazati im tko je Livaković." 

Žufić je radio u Dinamu

Žufić je bivši hrvatski vratar koji je igrao za hrvatske niželigaše do 28. godine, a radio je kao trener vratara u mladim selekcijama Hrvatske te u Hrvatskom dragovoljcu i Lučkom. Prije četiri godine dobio je posao u Dinamu, gdje se zadržao do 2023. godine. Ondje je surađivao s Livakovićem, ali i radio u stožeru Nenada Bjelice. 

Fenerbahče pomaže Livakoviću

Žufić je potom otišao s Bjelicom u Trabzonspor u travnju 2023., no ondje je cijeli stožer dobio otkaz šest mjeseci kasnije. Fenerbahče je odlučio angažiranjem Žufića pomoći Livakoviću kojeg je platio Dinamu oko sedam milijuna eura. Ove sezone branio je u 40 utakmica. Primio je 43 gola, a 16 puta mrežu sačuvao netaknutom.

Pročitajte više