Otto Barić priopćio popis igrača za Tursku: Didulica ipak pozvan

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezetancije Otto Barić objavio je danas popis reprezentativnih kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Turske, koja se igra 31. ožujka u Zagrebu (19 sati).

Na popisu su 22 igrača, a jedino novo ime je australski Hrvat Joseph Didulica, vratar bečke Austrie. Njegovo pozivanje bilo je upitno do posljednjeg trenutka i praktično su danas zgotovljeni svi preduvjeti za njegov debi u hrvatskoj vrsti. Izbornik je na konferenciji za novinare još jednom pohvalio njegove kvalitete, kazavši da ga je gledao u posljednjih šest utakmica, te da je vrlo dobro branio.

Među pozvanima nema ozlijeđenih Roberta Kovača i Nike Kranjčara, te Jurice Vranješa (Stuttgart), koji u posljednje vrijeme nije standardan u svom klubu. Od posljednjih šest prvenstvenih utakmica Vranješ je odigrao tek tri poluvremena. Barić je kazao kako mu je jako žao što ga nije mogao uvrstiti na popis.

Za Roberta Kovača izbornik je siguran da će se na vrijeme oporaviti i da će biti spreman za Portugal. Barić se nada da će Kranjčara moći isprobati na utakmici s Makedonijom, u Skoplju 28. travnja. Ukoliko Kranjčar ne bude spreman do tog datuma, Barić sumnja da će ga moći uključiti u najjaču vrstu. No, moguće je da bude naknadno pozvan, ovisno o igrama na EP-u mladih reprezentacija, koje je na rasporedu od 27. svibnja do 8. lipnja u Njemačkoj. Ponovio je da s Kranjčarom i dalje najozbiljnije računa.

Barić ističe da bi povratak 36-godišnjeg Zvonimira Solde u reprezentaciju bio veliki dobitak, te da on i čelnici Saveza rade na tome da se nakon dvije godine vrati u nacionalnu momčad. Jedna od tih akcija je i jučerašnji razgovor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića sa Soldom.

"Moja je dužnost da u reprezentaciju uzmem najbolje, bez obzira na godine. Soldo je kapetan Stuttgarta i standardni igrač prve ekipe", rekao je izbornik.

Reprezentativci se za utakmicu protiv Turske okupljaju u nedjelju, 28. ožujka. U planu su barem tri treninga.

Utakmicu će voditi portugalska sudačka trojka, a glavni sudac je Joao Ferreira. Za turske navijače rezervirana je južna tribina maksimirskog stadiona. Cijene ulaznica kreću se od 20 do 100 kuna, izuzimajući lože.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljena je suradnja između HNS-a i Iskoninterneta, davatelja internet usluga. Iskon je izradio sustav za upravljanje i osvježavanje HNS-ovih web stranica.

Popis reprezentativaca za utakmicu protiv Turske:

vratari - Stipe Pletikosa (Šahtar Donjeck)), Tomislav Butina (Club Brugge), Joseph Didulica (Austria Beč).

braniči - Dario Šimić (AC Milan), Boris Živković (Stuttgart), Stjepan Tomas (Fenerbahče), Josip Šimunić (Hertha), Mario Tokić (GAK), Mato Neretljak (Hjaduk), Igor Tudor (Juventus).

vezni igrači - Jerko Leko (Dinamo Kijev), Niko Kovač (Hertha), Milan Rapaić (Ancona), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Jasmin Agić (Dinamo Zagreb), Darijo Srna (Šahtar Donjeck), Giovani Rosso (Maccabi Haifa).

napadači - Tomo Šokota (Benfica), Ivica Olić (CSKA Moskva), Ivica Mornar (Portsmouth), Ivan Klasnić (Werder), Dado Pršo (Monaco).

Pročitajte više