LIGE PETICE

Ovacije za Mihajlovića u Bologni, Atalanta pobjedom sustigla Juventus

Foto: EPA

POPUT subotnje utakmice Milana i Genoe (2:1), danas su Bologna i Lazio odigrali jednako ludu utakmicu s četiri gola (2:2), dva crvena kartona i promašenim penalom u finišu susreta. Navijači Bologne prekrasnom koreografijom na Renato Dall'Ara stadionu proslavili su 110 godina postojanja kluba, a tribine su ovacijama dočekale svog trenera i heroja Sinišu Mihajlovića, koji je opet vodio momčad s klupe, iako se već mjesecima bori s leukemijom.

Miha je na kraju uz dosta sreće uspio osvojiti bod protiv kluba za koji je nastupao kao igrač od 1998. do 2004. godine. 

No, njegova ekipa jednako je hrabra kao i on, a po nju je sve sjajno krenulo u 21. minuti kada je Krejci zabio glavom poslije ubačaja s desne strane. Međutim, već dvije minute kasnije semafor je pokazao 1:1, a zabio je Immobile s lijeve strane na prvu vratnicu za izjednačenje. 

Ipak, Bologna je opet odgovorila u 31. minuti kada je Palacio dobro ispratio akciju i dočekao loptu nakon što je ona poljubila desnu vratnicu i pogodio za novo vodstvo, ali je ponovno Immobile u 40. minuti, također s lijeve strane, ovog puta pogodio suprotni kut za 2:2. 

Gosti su od 60. minute igrali s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Lucas Leiva nakon prekršaja nad Svanberogom, ali je desetak minuta kasnije direktnim crvenim kartonom isključen i Medel iz Bologne jer je kao posljednji igrač obrane povlačenjem s leđa zaustavio Correu na putu do gola.

U igri deset na deset bolje se snašla rimska momčad, a u 88. minuti dobila je najbolju moguću priliku - penal. Napadač Palacio je u vlastitom šesnaestercu neoprezno srušio braniča Lazija Acerbija, a sudac je uz provjeru VAR-a potvrdio svoju odluku. Odgovornost je preuzeo Correa za velika tri boda, ali je poslao loptu na tribine i omogućio domaćima da stignu do boda. 

Embed from Getty Images

Immobile je trenutačno sa sedam golova vodeći strijelac Serie A, ispred Zapate (6) te Berrardija i Belottija (po pet golova). Lazio je šesti s 11 bodova, a Bologna 11. s devet, dok je Lecce 18. s tri boda manje. 

Dinamov protivnik u skupini Lige prvaka Atalanta slavila je kod kuće protiv Leccea 3:1. Momčad iz Bergama završila je posao u pet minuta prvog poluvremena. Prvo je Zapata u 35. pogodio suprotni kut s lijeve strane, a u 40. minuti je na 2:0 povisio Gomez, također pogotkom s iste pozicije. Gol za 3:0 u 56. zabio je Gosens, a počasni pogodak gostiju djelo je Lucionija u 86. minuti.

Embed from Getty Images

Ovom pobjedom Atalanta se sa 16 bodova izjednačila s drugoplasiranim Juventusom, koji svoju utakmicu igra večeras od 20:45 protiv Intera na Meazzi. 

Roma je samo remizirala protiv Cagliarija 1:1 na Olimpicu. Gosti sa Sardinije poveli su u 26. golom Pedra iz penala, a već u 31. minuti izjednačio je Ceppitelli autogolom. Nikola Kalinić ušao je u 75. minuti u igru za Romu, a u 90. je zabio gol za 2:1. Edin Džeko je prebacio loptu glavom u peterac, gdje je Kalinić uspio zabiti, ali je sudac nakon pregleda VAR-a poništio njegov gol jer je odgurnuo braniča Pisacanea u golmana Olsena i napravio prekršaj.

Njegov poništeni gol pogledajte OVDJE

Roma je nakon sedam kola peta s 12 bodova, a Cagliari drži sedmo mjesto s bodom manje. 

Pročitajte više