LIGE PETICE

Ovako bi danas izgledala tablica Premiershipa da nije bilo VAR-a

Foto: Getty Images

UPOTREBA VAR-a već dugo je jedna od glavnih tema u engleskom nogometu, a trenutno vjerojatno i glavna s obzirom na to koliko se priča o sudačkim odlukama nakon prvih osam kola.

Suci su pod stalnim pritiskom zbog svojih odluka, što od nadređenih, što od korisnika društvenih mreža koji vrijedno izdvajaju sve situacije i ukazuju na pogreške.

Promjene bi bile za neke dobre, a za neke katastrofalne

Kad se uzme u obzir trenutno stanje na tablici i sve odluke koje je su išle u koristi ili na štetu klubova u Premiershipu, a koje je pobrojao portal Give Me Sport, tablica lige bitno promijeni raspored. Ispod možete vidjeti trenutno stanje. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Da nije bilo VAR-a i da su odluke ostale onakvima kakvima su ih suci dosudili, najviše bi profitirao Brighton and Hove Albion koji bi imao tri boda više. Takva situacija pogodovala bi i Tottenhamu koji bi držao vrh lige s dva boda više nego što sad ima.

Bilić bi ostao u zoni ispadanja

Najgore bi prošao Everton koji bi izgubio tri boda i pao za čak pet pozicija na tablici, a tu je i Manchester United koji bi izgubio dva boda i dvije pozicije na tablici.

Sheffield United koji je dosad osvojio samo jedan bod ne bi imao ni taj jedan bod te bi bio uvjerljivo zadnji. Na pozicijama za ispadanje iz lige bili bi još Burnley i West Bromwich Albion kojeg trenira Slaven Bilić.

Pročitajte više