HRVATSKA REPREZENTACIJA

Ovako smo pratili otvaranje Hrvatske u kvalifikacijama za EURO

Index

HRVATSKA danas kreće u borbu za Euro 2020. Od 20:45 na Maksimiru igra protiv Azerbajdžana, ambiciozne reprezentacije koju vodi Nikola Jurčević.

Na tribinama Maksimira svjetske doprvake bi trebalo bodriti preko 17  tisuća navijača. Ulaznica ima još, blagajne na Maksimiru su otvorene od 12 sati. Karta se može kupiti i na internetu.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić odlučio ga je napasti. Sinoć je igračima na posljednjem treningu otkrio udarni sastav, a on bi trebao izgledati ovako:

L.Kalinić - Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Kovačić, Rakitić - Kramarić, Petković, Perišić


>>> Bruno Petković i Mateo Kovačić za Hrvatsku večeras od prve minute?

>>> Modrić i Dalić uoči utakmice: "Igrat ćemo kao da smo na Svjetskom prvenstvu"

>>> Azeri bojkotiraju reprezentaciju. Smetaju im Prosinečki i Jurčević

>>> Čak 10 Hrvata pojedinačno vrijedi više nego cijela azerbajdžanska reprezentacija

>>> Prisilna smjena generacije: Evo kako izgleda nova Hrvatska


13:45 Domagoj Vida nabrijava atmosferu uoči utakmice

 


Modrić najavio igru kao na Svjetskom prvenstvu

Dan uoči utakmice Zlatko Dalić i Luka Modrić su govorili pred novinarima.

Luka Modrić: "Nezgodna su ekipa, mogu biti nezgodni ako od prve minute ne krenemo dobro. Početak je kvalifikacija, očekujem Azerbajdžan onakav kad smo igrali u Bakuu. Ako ne budemo pravi, mogu nam stvoriti probleme. Nadam se pobjedi pred našim navijačima", rekao je Modrić pa nastavio:

"Nije se teško motivirati, svaka utakmica koju igramo za Hrvatsku za nas je motivirajuća. Motiv je velik, želimo usrećiti naše navijače, čuli smo da će ih biti jako puno", završio je Modrić. 

Zlatko Dalić: "Ulazimo u utakmicu kao da igramo na Svjetskom prvenstvu. Nisam gledao utakmicu 2015., to je bilo davno. Ovo je za nas nakon Lige nacija nešto novo, no sve ovisi o nama, naš protivnik dolazi na Maksimir da što bolje prođe i pokuša nas iznenaditi. Igramo na tri boda, bit će to lijepa večer sa sjajnom podrškom s tribina."

Hrvatski trener napada Hrvatsku

Nikola Jurčević debi na klupi Azerbajdžana imat će upravo na stadionu Maksimir protiv Hrvatske u čijem dresu je sakupio 19 nastupa, a potom šest godina bio pomoćnik Slavenu Biliću na klupi Vatrenih.

Jurčević je ugovor potpisao početkom veljače naslijedivši Roberta Prosinečkog, a s njim u stožeru su pomoćni trener Mario Tokić, kondicijski trener Frano Leko i analitičar Armin Alibegović.

"Za mene je ovo poseban trenutak, igrati u Hrvatskoj protiv svjetskih doprvaka", kazao je Jurčević.

"Ispred nas je teška utakmica, igrat ćemo protiv snažne momčadi i znamo da će biti teško. Međutim, mi smo spremni, odlično smo radili i trenirali i nadam se našoj dobroj igri. Hrvatska je razina više, ali u nogometu je sve moguće."

Jurčević je naglasio kako su svi igrači spremni i motivirani.

"Imam još nekoliko nedoumica oko sastava, a odluku ću donijeti nakon treninga. Svi igrači su motivirani, svi žele igrati protiv Hrvatske."

U skupini su još Slovačka, Wales i Mađarska, a večeras Slovaci dočekuju Mađare od 20 i 45.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više