Ove fotografije najbolji su dokaz što Slovencima znači njihova reprezentacija

Foto: Fiba

SLOVENIJA je u finalu Eurobasketa! Slovenci će nakon večerašnjeg polufinalnog dvoboja između Srbije i Rusije saznati s kim će u nedjelju od 20:30 igrati za zlato.
 
Kako god to finale završilo, Slovenija će ostati glavna priča ovog Eurobasketa. Igrači Igora Kokoškova oduševili su na ovom turniru prezentirajući neodoljivu košarku, uzbudljivu, lepršavu i ubojitu. Slovenci su protiv Latvije i Španjolske pokazali da su u svoju igru implementirali romantični stil igre kakvim je prije 30 godina bivša Jugoslavija dominirala europskom košarkom i modernizam Golden Statea, posljednjih godina najjače košarkaške družine na planeti.
 
Slovencima se na ovom turniru posložilo sve i s kamatama im se vratio zdrav odnos prema sportu. Njima košarka nije muka ni puko odrađivanje. Goran Dragić je već sad svjetska klasa, Luka Dončić to će to tek postati. Njih dvojica srce su i duša ove reprezentacije, košarkaški genijalci, ali u prvom redu oni su košarkaši koji su suigrače, redom dobre, ali ne odlične igrače, učinili vrhunskima.
 
S druge strane, gdje god igrali, iza Slovenaca njihovi su navijači. Armija navijača. I njima je nevažno pratili oni svoju reprezentaciju na prijateljskoj utakmici u Opatiji ili na polufinalu Eurobasketa. Oni će biti tamo.
 
Ove fotografije najbolji su dokaz što Slovencima znači njihova reprezentacija.
 
 
 
 

Pročitajte više