Ovih pet stvari FIFA mora preuzeti od PES-a

Foto: PES

PES 2018 ne prodaje se ni približno dobro kao FIFA 18, ali to ne znači da se ne radi o odličnoj nogometnoj simulaciji. Ipak, neke stvari u PES-u bolje su napravljene nego u FIFA-i i nema razloga zašto ih ubuduće ne bismo vidjeli u novim izdanjima FIFA igara.

Uređivanje vlastitog kluba
 
Jedna od najvećih zamjerki PES-u kroz godine je nedostatak licenci, upravo zato što je većinu preuzeo EA. Takva situacija navela je Konami da napravi vrlo dobar editor u kojem možete napraviti vlastiti klub ili urediti postojeći. Zahvaljujući toj mogućnosti, vrijedni igrači PES-a mogli su napraviti i urediti klubove za koje Konami nije dobio licence. Zašto to ne bismo mogli i u FIFA-i?
 
Screenshot: PES 
 
Brzina igrača
 
Svi nogometaši u igrama imaju ocjene koji pokazuju njihove mogućnosti na terenu, a jedna od njih je i ona za brzinu. Međutim, u FIFA-i sporiji braniči redovito sustižu brze napadače, dok je u PES-u to ipak riješeno nešto bolje. To je nešto na čemu će EA Sports morati poraditi.
 
Atmosfera na stadionu
 
Većina igrača neće obraćati previše pažnje na ovakve detalje, ali oni zapravo uvelike utječu na osjećaj u igri. PES puno bolje kroz publiku, navijanje i koreografije dočarava atmosferu na stadionu nego što to radi FIFA-i, a za određeni broj igrača koji se zaista užive u igru to može činiti veliku razliku. EA je napravio određena unaprjeđenja što se publike tiče, ali daleko je to željenih rezultata.

Taktike
 
PES za razliku od FIFA-e nudi puno više taktičkih opcija i mogućnosti za raspoređivanje igrača na terenu i to je nešto što igri daje određenu dubinu. Igrači koji samo žele odigrati utakmicu ne moraju se zamarati takvim postavkama, dok će onima koji u tom segmentu uživaju pružiti puno više mogućnosti. 

Uređivanje stadiona
 
Igrači FIFA-e ovu mogućnost traže već neko vrijeme, a ona je vrlo dobro realizirana u PES-u. Igrači mogu tako mijenjati uzorke terena kao i boju sjedalica, ali i neke druge mogućnosti. Kao i za većinu ostalih promjena, nema kvalitetnog razloga zašto to uskoro ne bismo vidjeli i u FIFA igrama. 
 
Screenshot: PES
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: FIFA 18
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više