Ožegović poražena u drugom kolu makarskog Challengera

NIKA OŽEGOVIĆ izgubila je u drugome kolu Challengera u Makarskoj od Slovakinje Zuzane Kucove 1:6, 7:6 (4), 6:3.

"Sigurno je da sam razočarana. Morala sam bolje, no nije išlo, što sad? Ona lopta za 3:0 u trećem setu me sasvim i fizički i psihički iscrpila", prisjetila se ključnog trenutka susreta zagrebačka tenisačica.

Bila je to gotovo meč lopta za nju. Naime, Nika je vodila u odlučujućem setu 2:0 te imala 40:15 na svome servisu. Kod tog rezultata izašla je odlično na mrežu te imala zicer volej za gem. Umjesto da zakuca lopticu u teren promašila je za metar, dva.

Mamić bolja od Martić
  
Sanda Mamić ostala je jedina hrvatska tenisačica na Challengeru u Makarskoj. U drugom je kolu Zagrepčanka pobijedila Petru Martić iz Duća kraj Omiša 7:5, 6:4.

"Meč je bio iznimno kvalitetan, vjerujem da su gledatelji mogli u uživati u svakome poenu. Bilo je strašno naporno, no meni je puno draže igrati mečeve nego trenirati. Nemojte to nikome reći", rekla je Sanda Mamić.

"Odlučilo je nekoliko lopti i to što sam previše promašivala. Sanda je zasluženo pobijedila. Ja sada idem u Zagreb na kvalifikacije", rekla je nakon meča razočarana Petra Martić.

Petra je povela 3:1 u prvome setu, Sanda se vratila na 3:3, a kod 5:5 Petra je izgubila servis nakon što je imala 40:0. U drugom je setu Sanda napravila breakove za 2:1 i 5:2, Petra se vratila na 5:4 i to je bilo sve.

Sljedeća protivnica Sande Mamić bit će Ruskinja Anastasia Pivovarova, 201. tenisačica na svijetu.

 
ITF Makarska, rezultati 2. kola:

Hercog - Keothavong 1:6, 6:1, 6:3

Ondraškova - Anna Floris 6:3, 7:5

Kucova - Ožegović 1:6, 7:6 (4), 6:3

Vogt - Nociarova 6:4, 6:3

Pivovarova - Barrois 5:7, 7:5, 6:3

Sanda Mamić - Petra Martić 7:5, 6:4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više