Pakleni protiv Švedske, Španjolske i Koreje na Svjetskom prvenstvu

ŠVEDSKA, Španjolska, Južna Koreja, Kuvajt i predstavnik Panamerike su suparnici Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koje se početkom sljedeće godine igra u Lijepoj našoj. Ždrijebanje skupina je danas održano na Trgu bana Josipa Jelačića, a momčadi je izvlačio Lino Červar.

Na Svjetskom prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije koje su podjeljenje u četiri skupine, a Hrvatska je bila u prvoj jakosnoj skupini.

Pošto je Hrvatska domaćin, izbornik Lino Červar je s reprezentacijom mogao birati s kim će biti u grupi, a Pakleni su odabrali skupinu B.

Skupina A: Francuska, Mađarska/BiH, Slovačka, Rumunjska, Panamerika 2, Australija

Skupina B: Hrvatska, Švedska, Španjolska, Koreja, Kuvajt, Panamerika 3

Skupina C: Njemačka, Poljska, Makedonija, Rusija, Tunis, Alžir

Skupina D: Danska, Norveška, Egipat, Panamerika 1 , Srbija, Saudijska Arabija

Červar je objasnio zašto su izabrali skupinu A; smatra da je bolje što nam raspored u toj grupi u početku donosi ne tako atraktivne momčadi, a poslije natjecanja po skupinama bi trealo biti malo lakše igrati.

"Nije nam bilo lako ali smo se odlučili. Izabrali smo skupinu B jer nam je lakši raspored utakmica, u početku igramo protiv lakših protivnika što mislim da je dobro. Tek na kraju nam dolaze Španjolska i Švedska. Bit će velik pritisak ali nikad nismo razočarali."

"Koreja vrlo neugodna momčad"

Prve tri momčadi iz svake skupine idu dalje, a Červar misli da ćemo sigurno proći skupinu, a izbornik je istaknuo Koreju kao momčad koja je uvijek neugodna, a protiv njih igramo prvu utakmicu. Nakon natjecanja po skupinama se križamo s grupom A.

"Nije me nikoga strah, na papiru smo favoriti i trebali bismo proći skupinu. Koreja je vrlo neugodna momčad koja može iznenaditi, poznajemo je sa prijašnjih natjecanja. U skupini A su favoriti Francuska, Mađarska, Slovačka ili čak Rumunjska i to su sve dobre momčadi."

"Dobru smo skupinu izabrali"

Petar Metličić se složio s trenerom naglasivši da je skupina B izabrana kako bi u kasnijem dijelu natjecanja Paklenima bilo lakše.

"Skupina je jaka ali smo dobro izabrali. Kod biranja skupine, cilj nam je bio gledati drugi krug. Trebamo dati sve od sebe", rekao je Metličić.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više