"Pali" izbornici Bolivije i Urugvaja

LOŠI rezultati na začetku južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. stajali su u srijedu posla izbornike Bolivije i Urugvaja.

Bolivijski izbornik Nelson Acosta dao je ostavku poslije devetomjesečnog upornog kritiziranja njegova rada od strane medija. Acosta je rođen u Urugvaju, ali ima čileansko državljanstvo i to je vjerovatno presudilo kod medijskog "linča" nakon što je Bolivija prošli tjedan poražena upravo od Čilea (2:0).

Nakon pet utakmica Bolivija ima tek tri boda, unatoč očitoj prednosti u odnosu na sve ostale reprezentaciji glede domaćinstva jer su utakmice u glavnom gradu La Pazu igraju na čak 3.600 metara nadmorske visine, pa protivnici imaju velikih teškoća na adaptaciju.

Acosta će dobiti 25,000 USD otpremnine, a zasad se ne zna tko će ga zamijeniti.

Acostinu sudbinu doživio je i izbornik Urugvaja Juan Ramon Carrasco, koji je dobio otkaz nakon šokantnog poraza u Montevideu od Venezuele (0:3). Carasco je tek 11 mjeseci bio izbornik Urugvaja, no to ga nije smetalo da sebe nedavno svrsta među petnaest najvećih živućih trenera svijeta, iako dotad nije vodio cijenjeniji klub ili reprezentaciju. Među brojnim "gafovima" 47-godišnjeg trenera bila je i tradicija da igrača koji dobije žuti kartom smjesta zamijeni, u reprezentaciju nije uvrstio braniča Juventusa Paola Montera, dok je utakmicu protiv Venezuele započeo sa čak sedam napadača.

Pročitajte više