Pamiću zbog lažnog indetiteta dvije utakmice zabrane, trener suspendiran na deset tjedana

Foto:

DISCIPLINSKA komisija Češkoga nogometnog saveza kaznila je Spartu Prag sa 750 tisuća kruna (oko 30 tisuća eura) jer su Manuel Pamić, Vaclav Kadlec i Tomaš Pekhart u prijateljskoj utakmici protiv Zenita igrali pod lažnim indetitetom.

Igrači će pauzirati dvije utakmice, a najteže je prošao trener Jozef Chovanec koji je suspendiran na deset tjedana. Kazna se odnosi samo na nastupe u domaćim natjecanjima, ne i u Europa ligi, u kojoj se Sparta za prolaz u osminu finala bore s Liverpoolom.

"Još je rano za komentare, odlučit ćemo o daljnjim koracima", komentirao je glasnogovornik Sparte Ondrej Kasik.


Pražani su kažnjeni zbog nastupa trojice nogometaša pod lažnim identitetom, a sve to nakon što je trener Chovanec osigurao njihov ostanak u klupskom kadru opravdavši im neodlaske na reprezentativne akcije ozljedama.

Pamić je otkazao nastup u prijateljskom ogledu protiv Češke u Puli devetog veljače, a Kadlec i Pekhart nastup za mladu češku reprezentaciju protiv Nizozemske, premda su istog dana igrali za Spartu protiv ruske momčadi s drugim prezimenima na dresovima. Prevaru su češki novinari na kraju otkrili zahvaljujući fotografijama objavljenim na službenoj internetskoj stranici ruskog kluba.

Pročitajte više