Pandža zavapio: Agresivan sam, ali nisam mesar!

BORIS PANDŽA obratio se novinarima uoči polufinala Kupa između Hajduka i Cibalije. Hajdukovci na svom stadionu dočekuju goste iz Vinkovaca, a kao i ostali igrači, Pandža priželjkuje da već sutra osiguraju miran uzvrat.

"Dobro smo se posložili i krenuli pobjedama. Sutra može biti svašta, ali ja očekujem 2:0 ili 3:0 i mislim da to nije preoptimistično. Postići ćemo rezultat koji će nam osigurati miran uzvrat."

Stopera Hajduka prati glas beskompromisnog igrača od kojeg protivnici bježe u širokom luku.

"Smeta mi što se to priča jer ja naprosto nisam takav nogometaš. Igram čvrsto, muški i agresivno, ali nisam. Da sam u nedjelju ušao kao što je Marijo Jurić startao na Roberta Kovača, već bi me proglasili za kostolomca godine. Tako su me etiketirali novinari i sad nosim tu reputaciju iako nije moja", kaže Pandža.

Nedavno je branič dobio nadimak Kung-fu Pandža koji mu nije najbolje sjeo.

"Znao sam da će to izokrenuti. I Vlak je rekao da njegovi igrači ne mogu konkurirati karatašima. Nisam mesar, niti mi je tehnika lošija strana, nego jednostavno igram na poziciji na kojoj se ne smije puno komplicirati."

Pandža je dao recept kako zaustaviti protivničke napadače: "Najteže mi je čuvati Mandžukića. Ali ako kod stojiš blizu napadača i ne daš mu se okrenuti, teško će nešto učiniti. Ni Mandžukić se nije puno vidio."

Rijetko koji igrač je prošao toliko nepravdi i osporavanja kao što je to bilo s Pandžom. Guralo ga se u juniore, bio je i na transfer listi, a početkom sezone nije bio u kadru za prvu momčad.

"Doživio sam puno nepravdi i ružnih stvari, ali sam čvrst. Od početka priprema sam se nadao da ću biti u početnoj momčadi i ne čudi me što igram."

Pandža je reprezentativac BiH, a očekuje poziv Ćire Blaževića za vrlo važnu utakmicu sa Belgijom: "Ja sam siguran da imam mjesta u prvih 11, ali ne zna što misli izbornik. Najvažnije je što on kaže", zaključio je Pandža.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više