Panika u Evertonu: Lukaku odbio novi ugovor, Chelsea i United već spremili 75 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

"ROMELU 99,99 posto sigurno ostaje u Evertonu", rekao je nedavno Lukakuov menadžer Mino Raiola. No, čini se da će se realizirati ovih 00,01 posto izgleda da sjajni Evertonov napadač ovog ljeta napusti Goodison Park.

Romelu Lukaku je u utorak čelnicima kluba jasno rekao da nema namjeru potpisivati novi ugovor o kojem pregovara cijelu sezonu. Everton je Belgijcu navodno ponudio oko 130.000 funti tjedne plaće, što je apsolutni klupski rekord, ali 23-godišnji Lukaku je to odbio.

To su odmah saznali u Manchester Unitedu i Chelseaju te ga oba kluba žele dovesti već ovog ljeta. Chelsea je Lukakua prodao 2014. godine za 31 milijuna eura, no u kolovozu prošle godine pokušao ga je vratiti na Stamford Bridge. Iako tada nije poslao službenu ponudu, Chelsea je itekako zainteresiran za Belgijca, osobito nakon što su se pojavile priče o mogućem odlasku Diega Coste u Kinu.

Manchester United je u sličnim problemima. Zlatan Ibrahimović još ne zna hoće li ostati na Old Traffordu ili preseliti u MLS, Wayne Rooney je jednom nogom već u Kini, pa bi "crvenim vragovima" na ljeto očajnički trebao novi napadač. Lukaku i Pogba su odlični prijatelji pa se u Manchesteru nadaju da bi ga Francuz mogao nagovoriti na transfer.

I Chelsea i Manchester United spremni su za Lukakua platiti 75 milijuna eura, koliko Everton traži, iako engleski mediji pišu da će "tofeesi" tražiti puno više ne potpiše li Lukaku novi ugovor.

Sljedeći na popisu zainteresiranih su PSG i Juventus, iako je malo vjerojatno da bi Talijani kraj Mandžukića i Higuaina ponovno iskrcali desetke milijuna eura za još jednog napadača.

Lukaku je ove sezone u fantastičnoj formi. S postignutih 19 golova dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca Premiershipa s Harryjem Kaneom.

Pročitajte više