PARAOLIMPIJKA MIRJANA RUŽNJAK POBJEDNICA MARATONA NA CAPRIU

Hrvatska paraolimpijka i članica atletskog kluba "Istra" iz Pule Mirjana Ružnjak pobjednica je međunarodne maratonske utrke koji jučer održan u talijanskom gradu Carpiu.

Hrvatska paraolimpijka je u konkurenciji invalida u kolicima, stazu od 42 kilometra i 195 metara prešla za dva sata, trinaest minuta i tridestdevet sekundi (2;13:39) i time ostvarila normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

To je ujedno bila i 50 jubilarna maratonska utrka Mirjane Ružnjak od kojih je 19 pobijedila.

Inače, u maratonskoj utrci dominirali su trkači i trkačice iz Kenije, a pobjedio je Rotich Phllemon s rezultatom 2;12:13, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila njegova sunarodnjakinja Chesinon Jennifer s vremenom 2;31:38.

"U utrku sam ušla s dozom nervoze i opterećenja jer mi je to bila posljednja šansa za ispunjenje norme za nastup na paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, rekla je poslije utrke Mirjana, naglašavajući da je u prvoj polovici utrke imala sam dobar tempo koji je održavala do 39 km. Tada joj je eksplodirala guma na kolicima te je u tri zadnja kilometra s ispuhanom gumom dosta usporila ali je ipak uspjela ostvariti rezultat ispod 2:15:00, što je bila norma za nastup na Paraolimpijskim igrama, koje će se od 17. do 28. rujna 2004. održati u Ateni na istim objektima na kojima će se održati i XXVIII. olimpijske igre modernog doba.

Pročitajte više