Parma pred krahom

NOGOMETNI klub Parma u 98,7 postotnom vlasništvu agroindustrijskog kompleksa "Parmalat" bi mogao potpuno krahirati i po prvi puta bi talijanska prva liga mogla završiti prvenstvo s jednim klubom manje. Tu pretpostavku danas iznosi list "Corriere della Sera".

Multinacionalna kompanija "Parmalat" je pred bankrotom, a to će se, dakako, odraziti i na nogometni klub čiji gubitak iznosi 77 milijuna eura.

Parmu je 1990. otkupio Calisto Tanzi, utemeljitelj "Parmalata", a koji se pod optužbom za bankrotstvo, od subote uvečer nalazi u milanskom zatvoru. Tanzi je kao šef kluba povlačio dobre, ali i financijski loše poteze, te se sada Parma nalazi u teškoj financijskoj situaciji i mogla bi potpono krahirati.

Za 31. prosinca sazvana je skupština dioničara nogometnog kluba Parma, te druga za 9. siječnja 2004. Društveni kapital kluba iznosi 52 milijuna eura i treba vidjeti na koje se sve načine može izvući iz financijske krize, jer što se tiče igre i plasmana na tablici (Parma je šesta) klub je zdrav.

Jedno od riješenja je prodaja nekih igrača. Za brazilskog napadača Adriana zainteresiran je Inter čiji bi predsjednik Massimo Moratti za njega mogao platiti 22 milijuna eura odmah s time što bi igrač iz Parme prešao u Milano tek u srpnju 2004. No, tek poslije 31. prosinca će se, možda, znati nešto više o sudbini Parme.

Pročitajte više