Parreira: Hrvati su bili u prednosti zbog velikog broja jakih utakmica

PRAVDAJUĆI se o tome kako nije uspio uvjerljivije pobijediti Hrvate, Carlos Alberto Parreira je kazao kako su imali nedostatak ritma zbog malog broja pripremnih utakmica.

"Hrvatska je bila u prednosti jer je prije utakmice igrala s nekoliko teških protivnika." - naveo je Pareirra zbog "neuvjerljivih" 1:0, kako prenosi Associated Press.

Brazilski izbornik je u prije Svjetskog prvenstva najavljivao kako će teško biti obraniti naslov, pogotovo što dolaze kao favoriti. Imao je pravo.

Kući su se vratili nakon četvrtfinala, a nakon neočekivane promjene taktike, odnosno odustajanja od "magičnog kvarteta" Ronaldinha, Kake, Ronalda i Adriana. Protiv Francuza je umjesto Adriana započeo s Juninhom, te tako promijenio formaciju koju je igrao godinu i pol dana te izmjenio pred osam mjeseci najavljenu jedanaestoricu.

Čak je, u mjesec dana priprema, rijetko i trenirao s jedanestoricom koju je poslao na travnjak protiv Francuza.

Nakon što je vidio da formacija ne fukncionira, Parreira se vratio na staro, uveo Adriana, ali je tada već bila 63. minuta, a rezultat na semaforu 0:1. Prema kritičarima iz njegove domovine, prekasno je ušao i Robinho.

"Napravio sam dobre izmjene. Stizali smo rezultat, ali se nismo trudili dovoljno. Izgubili smo samo jednu utakmicu i otišli smo kući. Tako je to na Svjetskom prvenstvu." - kazao je izbornik koji je dosad na Svjetskim prvenstvima kao izbornik nastupao četiri puta.

Kada su napuštali Frankfurt, Brazilce je ispratilo 50 gnjevnih navijača uz povike kako su "osramotili naciju"

"Uvijek je tako, ako momčad pobijedi, slave se igrači, a ako izgube, kriv je trener." - zaključio je Parreira.

Podsjetimo, Parreira je prije turnira tvrdio kako njegovim igračima ne treba trener, a čak im je dopuštao i izlaske.

S.H.

Pročitajte više