Partizan brani titulu na jubilarnoj završnici NLB lige u Ljubljani: "Ne želimo reprizu Zagreba"

VEČERAS počinje jubilarni deseti Final Four turnir NLB lige u Ljubljani na kojem Partizan brani naslov prvaka regije izboren u dramatičnom finalu u zagrebačkoj Areni prošle godine.

Spektakl, koji će proći bez hrvatskih predstavnika, pratit će 50 skauta iz Europe, od kojih je 17 iz NBA klubova.

Partizan od 18 sati igra protiv podgoričke Budućnosti i izraziti je favorit u toj utakmici kojom će pokušati izboriti finale protiv jednog od dva slovenska kluba, Krke i Olimpije.

"Pogrešne su najave kako smo mi i Olimpija već u finalu, treba prvo odraditi polufinalne utakmice. Ne smijemo podcijeniti Budućnost, iznenađenja su uvijek moguća", rekao je Dušan Kecman, junak prošlogodišnjeg finala, koji je u posljednjih 0,6 sekundi utakmice pogodio za pobjedu protiv Cibone.


"Pobijediti Cibonu na njihovom parketu bio je veliki uspjeh. To može samo Partizan. Ljudi mi stalno prilaze i čestitaju na onoj trici... Trudit ćemo se ranije riješiti utakmice, ljepše je i manje stresno, ali kada do toga dođe, moraš probati, pa što bude", dodao je Kecman za srpske "Novosti".

"Ne osjećamo nikakav pritisak. Olimpija je za mene favorit turnira, oni su domaćini i imat će podršku 13 000 navijača", rekao je trener Partizana Vlada Jovanović, dok je njegov večerašnji suparnik trener Budućnosti Marko Simonović poručio: "Partizan je pod puno većim pritiskom, ipak brane naslov, a mi smo napravili iznenađenje plasmanom na F4. Pokušat ćemo napraviti još jedno".

"Crno-beli" su protiv Budućnosti ove sezone upisali domaći poraz i gostujuću pobjedu. Dosad je Partizan četiri puta osvojio regionalnu ligu.

Direktor NLB lige Roman Lisac otkrio je u razgovoru za slovensku "Ekipu" kako je prodaja karata išla odlično unatoč za mnoge previsokoj cijenu (20-60 eura) koju je pravdao tumačenjem kako je "turnir u rangu euroligaških spektakala.  Organiziranog dolaska gostujućih navijača, zbog pravila lige, neće biti iako se očekuje dolazak manjeg broja pristalica Partizana i Budućnosti. Akreditirano je čak 250 novinara.

Pročitajte više