Pašalić se vraća u Chelsea jer je u Milanu tek sedmi izbor

Foto: AC Milan

MARIO PAŠALIĆ (21) odlično je ušao u prošlu sezonu, ali zbog teške ozljede leđa nije igrao od veljače, pa se Milan prije posudbe veznjaka od Chelseaja, želio uvjeriti da ne dovodi ranjenika.

Sjajan na posudbama 

Chelsea ga je u ljeto 2014. kupio od Hajduka za 4 milijuna eura odštete, nakon čega ga je poslao na posudbu u Elche, gdje je odigrao jako dobru sezonu, da bi još bolje krenuo u prošlu, 2015/16, koju je proveo na kaljenju u Monacu. Do veljače ove godine odigrao je 28 utakmica u svim natjecanjima i postigao sedam golova, da bi ga od tada počela mučiti navedena ozljeda.
 
Teška ozljeda leđa izbacila ga s Eura i iz Lige prvaka
 
Zbog toga je propustio drugi dio sezone i odlazak na EP. Umjesto da Monaco nastavi gurati prema Ligi prvaka i zaigra na prvom velikom natjecanju za Hrvatsku, proljeće je proveo u Londonu na terapijama u Chelseaju zbog problema s donjim dijelom leđa, točnije pomaknutim diskom. 
 
Zato je Milan, nakon detaljnih skeniranja u klinici La Madonnina, gdje Rossoneri tradicionalno testiraju zdravlje potencijalnih pojačanja, Pašalića poslao na dodatne preglede na pregled u privatnu kliniku kod glasovitog doktora Fornarija, poznatog neurokirurga.
 
Čini se da neće biti ništa od kupnje za 5 milijuna eura
 
On je potvrdio da je s veznjakovim leđima sve u redu i Milan je potpisao dovođenje na posudbu igrača uz opciju otkupa za 5 milijuna eura. Ali, bez obzira na to što je Adriano Galliani, prvi operativac Rossonera, veliki fan mladog veznjaka, isto se ne može reći za trenera Vincenza Montellu.
 
Jer u tri službene utakmice, koliko je Milan odigrao otkako mu se priključio Pašalić, novi igrač nije dobio ni minute, a po svemu sudeći u budućnosti će potunuti još dublje u "treći" plan trenera Rossonera, pa talijanski mediji pišu da je izgledan Pašalićev povratak u Chelsea.

Trenutno je sedmi, a uskoro bi mogao biti tek deveti veznjak Milana
 
Hrvatski veznjak tako nastavlja apstinirati od službenih utakmica još od veljače, a u Milanu je dobio priliku samo u prijateljskoj utakmici s Bournemouthom.
 
Pašalić je trenutno zadnji u hijerarhiji Milanovih veznjaka; ispred njega se probio čak i 18-godišnjak Locatelli, osim što je Montella već isprobao doslovno sve veznjake osim Pašalića: Polija, Kucku, Sosu, Montoliva i Bonaventuru, a s obzirom da se vraćaju Bartolacci i Fernandez, čini se da će Pašalić brzo napustiti Milano.
 

Pročitajte više