Pat Barry opisuje kako je to biti nokautiran u najvećem preokretu u povijesti UFC-a

KAKO je to kada vas netko nokautira? Na to pitanje je vrlo slikovito odgovorio UFC-ov borac Pat Barry koji je nedavno po prvi put u karijeri doživio ovo iskustvo.

Umjesto da on nokautirao već omamljenog Cheicka Konga, Barry je doživio brutalan nokaut iz kontre. MMA javnost se slaže da je prekret koji je izveo francuski borac jedan od najboljih u povijesti ovog sporta. Barry objašnjava kako se osjećao u tim trenucima…

“Udarao sam Konga i odjednom sam otvorio oči i pomislio sam da sam pobijedi. Prvo što sam izgovorio je bilo – nokautirao sam ga”, izjavio je ovaj majstor stand up borbe za MMAFighting.

“Nisam uopće shvatio da ležim na podu, nego sam mislio da stojim lice u lice sa svojim protivnikom. Kada me je doktor pitao mogu li se ustati, pogledao sam ga i pitao ‘kako da ustanem, kada već stojim?’ Ništa mi nije imalo smisla. Pomislio sam da je ovaj lik najgori doktor na svijetu i da bi trebao dobiti otkaz”, dodaje Barry.

Kada je napokon shvatio da je on taj koji je nokautiran, a ne njegov protivnik, Amerikanac se nije osjećao pretjerano loše.

“Pomislio sam pa i nije tako loše kao što sam zamišljao. To je kao kada se kao klinac bojite nekog velikog tobogana i izbjegavate ga godinama. Kada se napokon suočite s njim shvatite da uopće nije tako strašno. Doživio sam nokaut, ali nisam umro. I dalje sam živ, mogu se kretati i funkcionirati. Čak sam bio i OK…”, opisuje slikovito borac koji se nedavno susreo i s našim Mirkom Filipovićem.

Kada mu se sve posložilo u glavi, Barry je ipak osjetio razočaranost. Izgubio je dobivenu borbu…

“On je bio gotovo. Ali baš gotovo. Reći ću kako to izgleda iz mog kuta gledanja. Izgleda zaista loše. Izgubio sam dosta novca, moj score je sada puno gori, izgubio sam meč i pretrpio sam nokaut. Ne samo da sam izgubio, nego sam izgubio od borca kojeg sam gotovo nokautirao”, žali se Barry.

Mnogi su smatrali da je sudac Dan Miragliotta mogao zaustaviti borbu kada je Kongo bio u knock downu. Barry pošteno kaže da bi to bila krađa…

“Da je to napravio, doslovno bi pokrao Konga, ali bi pokrao i fanove koji ne bi iskusili ovakav čudesan preokret kakav je on napravio. Da se to dogodilo, uskratili bi MMA-ju 20 povijesnih sekundi”, zaključuje Barry kojem sada predstoji teška bitka za opstanak u UFC-u. Unatoč odličnom nastupu i čestitkama predsjednika Dane White, Amerikanac je svjestan da mu u idućem dvoboju očajnički treba pobjeda ili će gotovo sigurno dobiti otkaz u najjačoj svjetskoj promociji.

Pročitajte više