KOŠARKA

Pau Gasol ima 39 godina i ozlijeđen je već 11 mjeseci, ali igrat će u Tokiju

Foto: EPA

PAU GASOL ima 39 godina. Posljednju utakmicu odigrao je prošlog ožujka, a onda je zaradio naizgled lakšu ozljedu gležnja, no nakon nje više nije zaigrao.

Jedanaest mjeseci kasnije, u razgovoru za ESPN Radio najavio je da još ne namjerava završiti karijeru, nego da će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a od jeseni možda i još jednu NBA sezonu.

Gasol je legenda europske, američke i svjetske košarke, dvostruki NBA prvak s LA Lakersima, dvostruki prvak Španjolske s Barcelonom i višestruki osvajač medalja s reprezentacijom na velikim natjecanjima, među kojima se ističu svjetsko zlato 2006. i tri naslova europskog prvaka.

U NBA ligi igrao je od 2001. godine za Memphis, Lakerse, Chicago i San Antonio, prije nego što je prošlog ožujka raskinuo ugovor sa Spursima i potpisao za Milwaukee Buckse, kojima je trebao pomoći u pohodu na NBA titulu. Međutim, odigrao je samo tri utakmice prije ozljede lijevoga gležnja.

Tada je procijenjeno da će oporavak trajati mjesec dana, no Gasol više nije zaigrao za Milwaukee, a u svibnju je zadobio stres-frakturu stopala, od koje se još nije oporavio. Na ljeto je potpisao za Portland, ali u studenom je raskinuo ugovor s Blazersima kako bi im omogućio da dovedu zdravu zamjenu. Ostao je uz momčad i na neki način se počeo pripremati za trenersku karijeru jer činilo se da je igračka završila.

Međutim, sad je jasno da se legendarni Španjolac još ne namjerava umiroviti. Njegova reprezentacija plasman u Tokio izborila je osvajanjem Svjetskog prvenstva prošle godine u Kini.

Pročitajte više