LIGA PRVAKA

Pep novinaru: Dođi nakon uzvrata protiv Reala pa mi onda postavi to pitanje

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je većinom pričao o uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Reala.

City je u prvoj utakmici u Madridu slavio 2:1, a uzvrat se igra 7. kolovoza na Etihadu.

Pep vjeruje da će City i dalje igrati Ligu prvaka

Cityju je prije toga važno da u ponedjeljak dobije dobre vijesti sa Sportskog arbitražnog suda (CAS). Ako CAS odluči da je City kriv zbog nepoštovanja financijskog fair-playa, klub će naredne dvije sezone ostati bez Lige prvaka. Guardiola se nada presudi u korist njega i njegove ekipe.

"Namjera nam je da svake sezone igramo u Ligi prvaka i budemo što bolji. Uvjeren sam da ćemo igrati Ligu prvaka jer sam vidio argumente kluba, no pričekajmo da vidimo konačnu odluku", rekao je Španjolac.

O uzvratu protiv Reala: Zašto bismo igrali na drugom mjestu?

Očekuje da se, kako je i planirano, uzvrat protiv Reala odigra u Manchesteru.

"Zašto bismo igrali na drugom mjestu? Prvu utakmicu igrali smo u Madridu, drugu kod kuće. Ne radi se tu o prednosti domaćeg terena, nego kada igrate dvije utakmice, uvijek jednu odigrate kod kuće, a jednu u gostima. Mi moramo razmišljati samo o Realu, nikako unaprijed o mogućem duelu u četvrtfinalu. Ispast ćemo ako budemo unaprijed razmišljali", jasan je Guardiola.

"Možda u ovom klubu nema onog tko Real poznaje bolje od mene"

Zatim ga je jedan novinar pitao što misli o promjenama u Lisabonu i završnom turniru Lige prvaka, gdje City još uvijek nije stigao.

"Pozvat ću vas na buduću konferenciju za novinare da mi postavite to pitanje nakon utakmice protiv Reala. Ne mogu odgovoriti na to jer nisam ondje. Možda u ovom klubu i organizaciji nema onog tko poznaje Real bolje od mene. Ali imam sada Brighton, pa Arsenal, pa tek onda Real", dodao je Pep.

Navijače Cityja zabrinuo je izjavom da Sergio Agüero definitivno neće nastupiti u uzvratu protiv Madriđana.

Pročitajte više