PREMIERSHIP

Pep pronašao novog vođu Cityja: To što on radi ne može raditi bilo tko

Foto: EPA

PORTUGALAC Ruben Dias (23) u Manchester Cityju je nešto manje od mjesec dana, a menadžer Pep Guardiola u njemu već vidi lidera svlačionice.

Španjolac je oduševljen pojačanjem od 71 milijuna eura pa je igru bivšeg stopera Benfice posebno naglasio nakon subotnje pobjede 1:0 nad Arsenalom u petom kolu Premiershipa.

"Bila bi velika pogreška usporediti Rubena s Vincentom Kompanyjem. Kompany je unikatan. Ruben je mlad, ima 22 ili 23 godine. Vjerujem da naša obrana, posebno Ruben i Nathan Ake, nije napravila nijednu pogrešku. Prošle sezone smo imali puno grešaka i moramo nastaviti napredovati", rekao je Pep pa nastavio:

"Ali danas, u vrlo zahtjevnoj utakmici, Ruben je sjajno reagirao. Najvažnija stvar kod njega je to što se postavio kao vođa. On je netko tko će uskoro predvoditi momčad. Ne smijemo zaboraviti da je on jedan od vođa portugalske reprezentacije i to ne može raditi bilo tko."

 

City je za 71 milijun eura doveo portugalskog stopera Rubena Diasa krajem rujna ove godine. Igrač je potpisao ugovor na šest godina, a u smjeru njegova bivšeg kluba Benfice je otišao Argentinac Nicolas Otamendi za 15 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više