Igrač Lokomotive: Hajduk ima velike ambicije, ali na kraju nešto nedostaje

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

VEZNI igrač Vladan Bubanja (25) u ljeto 2022. stigao je u Lokomotivu iz Sutjeske. Crnogorski nogometaš u prvoj sezoni odradio je 32 utakmice i postigao četiri gola, dok je ove sezone u 23 nastupa u SuperSport HNL-u i SuperSport Hrvatskom kupu ostvario identičan učinak. Imao je i problema s ozljedama, o čemu je govorio u intervjuu za Lob Sport.

"Stvarno fenomenalno igramo, osobito ovog proljeća. Protiv nas su pale sve tri vodeće ekipe. Međutim, najvažnije je da smo u igri za Europu. Sada gostujemo u Osijeku i ta će nam utakmica mnogo toga odgonetnuti. Nakon toga imamo bolji raspored i sve je moguće. Želimo u Europu", rekao je Bubanja, čija se momčad nalazi na petome mjestu SHNL-a s 47 bodova, dok Osijek ima jedan bod više.

"Klubovi u SHNL-u su kvalitetni, kao i infrastruktura. Sve je na dobroj razini. Dinamo je, iskreno, ispred svih, ali ovo što Rijeka radi je za svaku pohvalu. Najrealnije je da na kraju sami odlučuju o svojim sudbinama. Imaju direktnu utakmicu u ligi, kao i finale Kupa", dodao je Bubanja.

"Hajduku se sve srušilo u 10-15 dana"

Među ostalim, komentirao je krizni period Hajduka, koji je u drugom dijelu sezone zaredao s porazima, ispao od Dinama u polufinalu SuperSport Kupa, a zatim i iz borbe za titulom prvaka SHNL-a, iako matematički još ima šansu biti prvi, ali mu je potrebno čudo u zadnje četiri utakmice. Splićani trenutno zaostaju deset bodova za Rijekom i 11 za Dinamom.

"Sve im se srušilo u 10-15 dana kroz prvenstvo i Kup. Naredali su četiri-pet poraza, što ih je odvelo u tom pravcu da se ne bore ni za jedan trofej. Klub kao klub je fenomenalan. Kad igraš na Poljudu, atmosfera je nevjerojatna. Ljudi u Splitu žive za nogomet.

Iz godine u godinu imaju velike ambicije, ali na kraju nešto nedostaje da do kraja ostanu blizu Dinamu i Rijeci. Imaju kvalitetnih igrača poput Marka Livaje, Ivana Perišića, Josipa Brekala, koji igraju na vrhunskom nivou.

Vidim da su sada promijenili upravu pa ćemo vidjeti kako će izgledati sljedeće sezone", izjavio je Bubanja, koji je u momčad trenera Silvija Čabraje stigao kao stoper, ali najbolje se osjeća u vezi. 

Pročitajte više