Tri minute bili na Euru: Švedska razbila Hrvatsku

Foto: Hina, Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA reprezentacija do 21 godinu izgubila je od Švedske 4:2 u odlučujućoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine. Mini kockasti propustili su priliku plasirati se na europsku smotru nakon 13 godina.

Tri minute bili na Euru


Sjajno je počelo za Hrvatsku, Mario Pašalić odlično je proigrao Stipu Pericu u 23. minuti, a napadač Udinesea zabio je svoj drugi gol Švedskoj u ovim kvalifikacijama, no kockasti su samo tri minute bili na Euru.

Prakitčki u idućoj akciji Švedska je izjednačila. Josip Elez srušio je Carlosa Strandberga u šesnaestercu, a sudac mu je pokazao žuti i potom na bijelu točku. Linus Wahlqvist sigurno je realizirao najstrožu kaznu pogodivši desne rašlje Livakovićeva gola i vratio Švede na vodeće mjesto u skupini.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao u Švedskoj, ali zato jest u Španjolskoj. Furia Roja povela je 2:0 pri kraju prvog dijela i na poluvremenu imala mjesto na Euru.

Nestali u desetak minuta drugog dijela

Po povratku s pauze Gračanovi igrači su potpuno nestali s terena. Domaćin je pritisnuo od uvodnih minuta drugog dijela, a inicijativu je naplatio već u 53. golom Kristoffera Olssona. Veznjak švedske reprezentacije sjurio se kroz sredinu terena i opalio sa 16-ak metara, te pogodio desni kut.

U idućih desetak minuta Hrvatska se potpuno raspala. Najprije je u 57. minuti Melker Hallberg povisio na 3:1, a Carlos Sandberg zabio je čavao u lijes ambicijama Hrvatske da se nakon 13 godina plasira na Europsko prvenstvo u 64. četvrtim golom domaćina.

Filip Benković do konca susreta uspio je tek ublažiti poraz. Dinamov stoper nakon kornera u 67. minuti skočio je najviše i golom smanjio na 4:2. Sarlos Sandberg mogao je zabiti i peti, ali suviše je petljao u 84. minuti i propustio je potpuno deklasirati Hrvatsku.

Aktualni prvaci pobjedom su osigurali prvo mjesto u skupini i izravan plasman na Euro, a Hrvatska je završila na trećem mjestu u skupini. Pretekla ju je Španjolska koja je pobijedila Estoniju 5:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tijek utakmice:

94. minuta: KRAJ.

88' Asoro je dobio drugi žuti i Hrvatska će imati igrača više posljednje dvije minute plus nadoknadu.

79' Sve je više nervoze na terenu Josip Mišić i Asoro su požutjeli.

75' Halilović je ubacio, Krovinović pucao glavom, ali švedski golman nije imao problema.

67. minuta: GOOOOOL Hrvatske !4:2, strijelac Filip Benković. Dinamov stoper skočio je najviše nakon kornera i glavom smanjio rezultat.


64. minuta: GOOOOOL Švedske! 4:1, strijelac
Carlos Strandberg. Tamnoputi napadač Švedske, "Martin Dahlin za siromašne" Carlos Strandberg, iskoristio je gužvu u šesnaestercu i ugurao loptu za potpuni potop Hrvatske.

58. minuta: GOOOOOL Švedske! 3:1, strijelac Melker Hallberg. Nizom kratkih dodavanja Švedska se ušuljala u šesnaesterac, Hallberg se zavukao iza leđa Benkoviću i Elezu, te zavukao loptu ispod Livakovića.

53. minuta: GOOOOOL Švedske! 2:1, strijelac Kristoffer Olsson. Švedski veznjak sjurio se prema kaznenom prostoru i opalio s 16-ak metara. Livaković se protegao, ali lopta je ušla njegov u lijevi kut.

48. Stativa je spasila Hrvatsku, Cibicki je pucao, ali pogodio je okvir gola.

46' Počeo je drugi dio, kockastima je potrebna pobjeda za izravan plasman na Euro.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena.

42. minuta: Velika prilika Švedske.
Tibbling je ostao potpuno sam na petercu, ali nije dobro zahvatio loptu glavom i pucao je pokraj gola.

35' Španjolska protiv Estonije vodi 2:0 i trenutačno je vodeća u skupini, Švedska je druga, Hrvatska treća.

30' Mario Pašalić bio je najviši u skoku, ali nije dobro zahvatio loptu glavom i švedski golman lakoćom je skupio loptu.

26. minuta: GOOOOOOL Švedske! 1:1, strijelac Linus Wahlqvist iz jedanaesterca. Josip Elez skrivio je najstrožu kaznu srušivši
Carlosa Strandberga, a Wahquist je hladno pogodio rašlje Livakovićeva gola.

23. minuta: GOOOOOOL Hrvatske! 0:1, strijelac Stipe Perica. A tko će drugi nego majstor za Švede? Perica je zabio švedskoj reprezentaciji i na drugoj utakmici u ovom kvalifikacijskom ciklusu Mario Pašalić podvalio je loptu na sedam metara, a stasiti Zadranin ugurao je loptu u mrežu.

20' Nema promjene ni na susretu Španjolske i Estonije. Na obje ključne utakmice u našoj skupini zasad mreže miruju.

14' Ponovo dobra prilika za mini-kockaste. Ovaj put Elez puca glavom, ali pokraj gola.

13. minuta: Velika prilika za Hrvatsku
. Halilović je ubacio iz slobodnog udarca, Benković je bio najviši u skoku, ali pogodio je stativu

6' Odlična prilika za domaćina. Cibicki se dočepao lopte nakon kornera, ali njegov udarac s pet metara odsjeo je u bloku i Livaković je poupio loptu.

1. minuta: Hrvatska je započela zadnji susret kvalifikacija za Euro 2017. do 21 godine.



Uoči utakmice:

18:30 Hrvatska se zagrijava za utakmicu.

 

17:55 Službeni sastavi:

Hrvatska: Livaković - Mikanović, A. Milić, Benković, Elez, Radošević, Vlašić, Pašalić (C), Halilović, J. Mišić, Perica

Švedska: Erlandsson, Wahlqvist, Une Larsoon, Dagerstal, Konate, Tibbling, Hallberg, Olsson (C), Tanković, Strandberg, Cibicki


17:25 Mlada reprezentacija u prilici je nakon 13 godina kvalificirati na završni turnir, koji je proširen na 12 momčadi.

Najava:

 

MLADA reprezentacija u Trelleborgu igrat će odlučujuću utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine. U zadnjem kolu kvalifikacija bit će u gostima kod vodeće Švedske, koja ima bod više na tablici, a jednim okom škicat će situaciju na susretu Španjolske i Estonije. Furija roja je treća s istim brojem bodova kao Gračan i društvo, ali s lošijim međusobnim omjerom. Švedska neće smijeti kalkulirati, potrebna joj je pobjeda za izravan odlazak u Poljsku jer ih i Španjolci još mogu prestići.

"Ovaj put pripremili smo se još bolje, ipak je ovo posljednje kolo, imali smo vremena usredotočiti se jedino na Švedsku. Dobro smo ih analizirali i nadamo se pozitivnom rezultatu, odnosno pobjedi", kaže Stipe Perica koji je u rujanskom dvoboju u Koprivnici (1:1) zabio za kockaste.

 

"Nekoliko nam igrača nedostaje, ali bez njih se mora i može. Oni koji su pozvani sigurno zaslužuju biti ovdje", dodao je Perica.

"Našu motivaciju ne treba naglašavati, ipak se radi o odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo. To nam je svima prioritet", rekao je.

Pročitajte više