HRVATSKI NOGOMETAŠI

Perišiću bi ozljeda mogla ugroziti budućnost. Skandiralo mu je 70.000 ljudi

Foto: EPA

INTER je u nedjelju zaključio sezonu pobjedom protiv Sampdorije 3:0, ali morao je predati naslov prvaka gradskom rivalu Milanu, koji je istim rezultatom u gostima pobijedio Sassuolo i tako obranio dva boda prednosti. Ivan Perišić triput je bio u središtu pozornosti - kad je zabio gol za vodstvo 1:0, kad mu je stadion skandirao na oproštaju od sezone i kada je zbog ozljede na nosilima iznesen s terena.

"Na San Siru se okupilo 70.000 ljudi i zahvalilo momčadi na iznimnoj sezoni. Pjevali su od početka do gorkog kraja utakmice. Skandirali su svakom igraču, od Ivana Perišića do mladog Ionuta Radua", piše Corriere dello Sport. "Ali najveća buka nastala je kad su Perišića iznosili s travnjaka na nosilima."

Interovi navijači tako glasnom podrškom ozlijeđenom Hrvatu poručili su da ga žele gledati u dresu svoga kluba i iduće sezone. Perišiću istječe ugovor i može otići kao slobodan igrač, a najglasnije se spominje interes velikog rivala Juventusa.

List ili Ahilova tetiva?

No pitanje je kako će se ozljeda odraziti na pregovore i Perišićevu budućnost. Prve dijagnoze govore da se radi o ozljedi desnog lista, ali današnji će pregled pokazati točno o čemu se radi. Loša je vijest da je nakon utakmice Perišić hodao uz pomoć štaka, kao i da se ozljeda dogodila bez kontakta.

Hrvatski se reprezentativac u trenutku ozljede okrenuo da vidi tko ga je udario, ali nije bilo nikoga. To se često događa prilikom ozljeda Ahilove tetive, koja obično zahtijeva dugačak period mirovanja.

Tjedan za pregovore

Uoči utakmice talijanski su mediji pisali kako će Inter ovog tjedna ući u novu, vjerojatno posljednju rundu pregovora s Perišićem. "Učinit ćemo sve što možemo da obje strane budu zadovoljne nastavkom suradnje. Naravno, moramo razmišljati kao navijači, ali i kao direktori", rekao je izvršni direktor Intera Giuseppe Marotta.

Ako ti pregovori ne završe uspješno, u priču će se uključiti Juventus, koji mu je navodno spreman ponuditi 12 milijuna eura za dvije sezone vjernosti. Za Ivana su još zainteresirani Chelsea, Tottenham i Hajduk.

Pročitajte više