hnl europa

Petković je daleko najbolji igrač Europa lige po tri kriterija

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

BRUNO PETKOVIĆ opet je briljirao kada je bilo najpotrebnije za Dinamo.

U dvomeču prve nokaut-runde Europa lige, u kojem je Dinamo izborio osminu finala s ukupnih 4:2, bio je najvažniji čovjek novog europskog uspjeha hrvatskog prvaka.

U prvoj utakmici u gostima postigao je dva gola za pobjedu 3:2. Na uzvratu nije zabio za pobjedu 1:0, ali je na toj utakmici zaokružio sjajan učinak u 1/16 finala EL-a.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Po tri važna kriterija je najbolji igrač prve eliminacijske faze Europa lige. U dvije utakmice imao je najviše osvojenih duela (34), osvojenih duela na tlu (22) i driblinga (13). 

Petković je u navedenim kategorijama ne samo prvi nego i superioran u odnosu na konkurenciju. Sa spomenute 34 pobjede u dvobojima ima čak više 12 dobivenih duela od prvog pratitelja.

Driblajući je bio na visokih 93 posto uspješnosti, a s 13 driblinga je vodeći s dva više od onih iza sebe.

Petković je uspješan i u zračnim duelima. Pobijedio je u njih 12 te je tako na drugom mjestu u EL-u, dok je s dva gola šesti najefikasniji u prvoj nokaut-rundi ovog eurokupa. 

Dinamov atipični napadač, koji često efektnije dodaje nego što zabija (104 nastupa, 35 golova i 27 asistencija u dvije i pol godine), tako je po tko zna koji put dokazao koliko je svestran.

Njegov klub je pak napravio jedan od najboljih poslova kada ga je u ljeto 2018. doveo na posudbu iz Bologne. Godinu dana kasnije otkupio ga je za milijun eura. Danas prema Transfermarktu vrijedi 11 milijuna eura. Petković je k tome u najboljim godinama (26) i reprezentativac Hrvatske. 
 

 

 

Pročitajte više