Petrić je bio Olić ali HSV nije Bayern: Nijemci ljuti na Hamburg jer im je izbio četvrti klub u LP

NIŠTA od šestog europskog finala u klupskoj povijesti - nogometaši HSV-a sada mogu finale na vlastitom stadionu gledati samo iz publike, što bi nesumnjivo bilo gorko iskustvo.

> Petrić: Ovo je najveće razočaranje mog života

> Petrićeva genijalnost slaba utjeha HSV-u: Fulham u finalu Europa lige!

Nogometna Njemačka u srijedu je slavila prolazak Bayerna u finale Lige prvaka, a dan kasnije tugovala kada je velikan sa sjevera ispao, piše Bild.

"O, ne!"

Ostali mediji ističu kako nije samo HSV na gubitku, već i cijeli njemački nogomet jer će zbog bodova propuštenih neodlaskom u finale njemački koeficijent (koji se računa na osnovu posljednjih pet sezona) ostati niži od talijanskog, kojeg bi u slučaju HSV-ovog uspjeha preskočili i sljedeće sezone bi četiri Bundesligaša igrala u Ligi prvaka.

"Tako smo razočarani, ovo je bila jedinstvena prilika da finale europskog kupa igramo na domaćem terenu. Kao i toliko puta ove sezone, jednostavno smo prestali igrati nakon vodstva", ljut i razočaran poslije poraza bio je Mladen Petrić, strijelac jedinog gola za HSV.

"Hrvat poentirao 'čekićem' sa 29 metara"

Najprodavaniji njemački dnevnik ističe kako je na Craven Cottageu situacija dugo izgledala odlično za HSV: "Zahvaljujući Petrićevom 'čekiću' od slobodnjaka kojeg je Hrvat sa 29 metara iznimno jako i s osjećajem za gol poslao u gornji lijevi kut. Bio je to njegov 10. gol u 15 utakmica Europa lige za HSV."


"Bilo je potrebno da Bruno Labbadia dobije otkaz i HSV je u tri dana počeo igrati srčano i sa strašću", ističe se barem jedna pozitivna činjenica u ispadanju Hamburga iz europskog kupa koji je bio jedino natjecanje gdje su ove godine igrali na vrhunskoj razini dok su u Bundesligi razočarali i umjesto borbe za Ligu prvaka, bit će sretni ako ulove mjesto koje vodi u utješno europsko natjecanje.

Sedam katastrofalnih minuta

Ricardo Moniz, vatrogasno rješenje na klupi HSV-a pokazao se odličnim izborom, ali ni on nije mogao spriječiti potop nakon vodstva koji je uslijedio u 69. i 76. minuti, a oba puta je tragičar bio branič Guy Demel - prvo ga je preskočio Davies, a nakon toga se od njega odbila lopta koju je u gol pospremio Gera.

Njemački mediji pišu kako je u sudačkoj nadoknadi van Nistelrooy propustio priliku za 2:2 koji bi HSV odveo u finale.

Pročitajte više