REGIJA

Piksi odgovorio švicarskom novinaru: Smiri se i ne talasaj

Foto: EPA

SRBIJA će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u skupini protiv Brazila, Švicarske i Kameruna. Protiv Brazila i Švicarske Srbi su igrali u skupini i 2018. u Rusiji, a tada su Švicarci pobijedili 2:1 pogocima Granita Xhake i Xherdana Shaqirija. Njih su dvojica napravili rukama dvoglavog orla (simbol Albanije) i tako slavili pobjedu nad Srbima, koji su to shvatili kao provokaciju.

Nakon ždrijeba u Kataru švicarski je novinar upitao srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija na tu temu:

"Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švicarsku i politiku. Pitao sam ga što me to pita i rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i prijeđe na drugo pitanje. Izbjegao sam razgovore o tome. Hoću držati našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vrijeđamo nekoga, ili da ga tako ugrožavamo", rekao je Stojković za srpske medije i dodao:

"Netko je pitao za osvetu. Netko od naših novinara. Kakvu osvetu? U nogometu i sportu nema osvete. Igraš za svoj dres i svoju državu. To što je bilo prije četiri godine, mi smo izgubili. Nama je posve jasno što treba Srbiji da ode u nokaut fazu."

Pročitajte više