DAVIS CUP

Pilić o hrvatskom junaku Davis Cupa: Savez mu treba pomoći, on je to zaslužio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Guliver

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija osvojila je drugo mjesto u ovogodišnjem izdanju Davis Cupa te time izborila direktan plasman u glavni turnir natjecanja sljedeće godine i zaslužila pohvale domaćih i stranih medija. Upriličen joj je i svečani doček na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Bilo je to četvrto hrvatsko finale u Davis Cupu i drugi poraz. Hrvatski tenisači su slavili 2005. i 2018. godine, dok izgubili 2016. godine od Argentine na domaćem terenu te sad u Madridu, gdje je Rusija slavila pobjedama Andreja Rubljova protiv Borne Goje i Daniila Medvjedeva protiv Marina Čilića.

Veliki rezultat

Na putu do finala Hrvatska je, nakon pobjede protiv Indije, kojom je ušla u glavni turnir, u skupini pobijedila Australiju, Mađarsku, Italiju i Srbiju, a pobjednički niz prekinula joj je Rusija, koja je treći put u povijesti osvojila Davis Cup.

Uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4, prokomentirao je bivši izbornik Nikola Pilić.

"Prvo čestitke igračima, ovo je veliki rezultat. Dobiti Italiju u Torinu, Srbiju u Madridu s prvim igračem svijeta. Ovo je za hrvatski tenis velika stvar i za hrvatski sport. Nitko se nije nadao da bismo mogli doći u finale. Ali i s dobrom igrom u finalu pokazali smo da igramo svjetski tenis", rekao je.

"Talentirana nacija"

"Mi smo kao nacija talentirani za loptu, je li to nogomet, košarka, tenis, rukomet... To je za jednu naciju fantastičan imidž. Imamo tradiciju, nisam iznenađen što imamo takve igrače, jedino me iznenadilo što smo došli do finala. Imamo taj žar da, kad igramo za našu zemlju, za naciju, da imamo inspiraciju i onda igramo dobro", dodao je.

Istaknuo je i najveće iznenađenje u reprezentaciji, Bornu Goju.

"Njemu treba Savez pomoći da počne igrati Challengere, ima veliki potencijal, Teniski savez Hrvatske to može napraviti, on je to zaslužio", poručio je Pilić.

Pročitajte više