TENIS

Pilić za Index: Ovo je najbolje što se Ćoriću moglo dogoditi prije US Opena

Foto: EPA, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

OD ONOG nezaboravnog finala parova u Tokiju, kada su Hrvatskoj pripale i zlatna i srebrna olimpijska medalja, Marin Čilić igrao je polufinale Roland Garrosa, Mili Poljičak osvojio je juniorski Wimbledon, ali vjerojatno najljepši trenutak hrvatskog tenisa u posljednjih godinu dana dogodio se ove nedjelje u Cincinnatiju.

Borna Ćorić, koji se dugo mučio s ozljedom ramena, koje je operirao i rehabilitirao, nije imao impresivnih rezultata nakon povratka tenisu, čak je morao i otkazati Wimbledon, ali prošlog je tjedna zabljesnuo u Cincinnatiju, gdje je prvi put u karijeri osvojio Masters 1000 turnir i vratio se u svjetski vrh, skočivši sa 152. na 29. mjesto ATP ljestvice.

Iako su mnogi Ćorićev uspjeh popratili kao senzaciju, hrvatska teniska legenda Nikola Pilić kaže da to za njega nije nikakvo iznenađenje jer se Ćorić već ranije dokazao kao vrhunski tenisač, a jedini problem koji je imao bio je zdravstvene prirode, na što nije mogao utjecati.

Pilić: Pa bio je 12. na svijetu, nitko mu to nije poklonio

"Prije tri godine on je igrao divan tenis, ali poslije su uslijedili problemi s ramenom i posebno sa samopouzdanjem. Pa on je bio 12. na svijetu, nitko mu to nije poklonio, znalo se da ima potencijal. Ja nisam nimalo iznenađen, uvijek sam govorio da je dobar, ali ako je ozlijeđen i ne može igrati, onda to ne može ni pokazati. Baš mi je drago zbog njega", rekao je Pilić za Index.

Ne čudi ga ni to što se ova eksplozija dogodila baš u Americi jer smatra da mu tamošnji tereni najviše leže.

Najbolje što mu se moglo dogoditi

"On je na cementu najbolji. Prije tri godine je trebao dobiti Federera u Indian Wellsu, falio mu je poen. Pobjeda nad Nadalom dala mu je vjetar u leđa i samopouzdanje, mediji su pisali o tome i to je dobro za njega. Ovo je najbolje što mu se moglo dogoditi prije US Opena, ali ne bih prognozirao što će se tamo dogoditi", rekao je Pilić.

"Napravio je čudo, bio je 152. na svijetu, a i sam je rekao da bi, da ga fizioterapeut nije osposobio, vjerojatno bio na plaži i pio vino. Ovo je vrlo važno za njega, da svi znaju da je on Borna Ćorić i da može osvojiti turnir na betonu", dodao je peterostruki osvajač Davis Cupa.

Pročitajte više