Pitamo vas: Je li vrijeme za Bilićevu ostavku?

KATASTROFALNOM igrom na terenu i još gorom predstavom onog koji je te igrače izabrao i posložio, Hrvatska je sramotno izgubila u Gruziji. Igrači 8. reprezentacije na ljestvici Fife, protiv skromne Gruzije, koja je 72. na svijetu, nisu stvorili ni jednu priliku.

Izbornik Bilić je odabrao pogrešnu taktiku, što je začinio i izmjenama koje su potpuno dotukle igru Hrvatske, nakon kojih je Gruzija preuzela inicijativu i odnijela pobjedu.

Tako je Hrvatska sama sebi maksimalno zakomplicirala plasman na Euro 2012 iz skupine u kojoj je imala sreće biti izabrana s prilično lošijim suparnicima - Izraelom, Grčkom, Latvijom, Gruzijom i Maltom.

Hrvatska će sada do zadnjeg kola strepiti, jer samo prvo mjesto u skupini jamči plasman, dok će sve drugoplasirane selekcije (osim jedne, najuspješnije) igrati play-off za odlazak na EP.

Podsjećamo također da je Hrvatska pod Bilićevim vodstvom posljednji put u službenoj utakmici pobijedila neku jaku i respektabilnu reprezentaciju na Euru 2008., kada je slavila protiv Njemačke.

Od tada se iza "2010. bez poraza" skriva činjenica da su sjajnoj generaciji, punoj igrača koji igraju u najjačim europskim klubovima, najrespektabilniji "skalpovi" Bjelorusija i Izrael. Treba li uopće spominjati da je pod Bilićevim vodstvom reprezentacija bila tek treća u kvalifikacijskoj skupni za SP?

Kada to sve uzmemo u obzir i nakon onog što smo vidjeli na utakmici u Tbilisiju, pitamo vas: Je li vrijeme da Slaven Bilić podnese ostavku?

Glasajte u anketi dole desno i komentirajte na forumu

Pročitajte više