Piturca se žali zbog dosadne Francuske, Domenech slavi Coupetovu besposlenost

RUMUNJSKI i francuski izbornik podijelili su sa javnošću impresije nakon što su nas izložili pokori gledanja negledljive utakmice (0:0) u skupini C.
   
"Znali smo i prije da je ovo teška grupa i da Rumunjska nijednoj momčadi neće biti lagan protivnik. Bili smo nervozni i nismo potpuno uspjeli razviti svoju igru, što je često slučaj u otvarajućim utakmicama turnira", izjavio je nakon utakmice Domenech.

"Situacija u kojoj se sada nalazimo je takva da nam je svaka utakmica nokaut runda. Ne smijemo igrati s previše opreza jer će tada izostati kvalitetna završnica. Dvije su još utakmice u skupni i šest bodova je u igri. Nisam ni optimističan ni pesimističan."

"Pozitivna stvar iz ove utakmice je činjenica da Greg (Coupet) nije uopće imao intervencija. Kontrolirali smo utakmicu, ali nismo bili dovoljno opasni po protivnički gol."

Piturca: Moji igrači su potpuno iscrpljeni
   
Rumunjski izbornik Victor Piturca bio je ponosan na svoje nogometaše koji su u prvom nastupu na Europskom prvenstvu odigrali s favoriziranom Francuskom 0-0.

No, jednako tako je uz ponos prenio još neke dojmove koje je vidio u svlačionici nakon utakmice:

"Moji igrači su potpuno isrcpljeni. Mogu govoriti kako nas je Francuska stiskala cijelu utakmicu, gotovo su bili dosadni u svom jakom ritmu. No, ponosan sam na sve što smo izdržali i mislim da smo zaslužili bod. Šteta što nam nije ostalo više snage za akcije na drugoj strani. Da pokušamo nešto konkrentije u napadu", rekao je Piturca.

Z.A.
Foto: AFP

 

Pročitajte više