TRANSFERI

Pjanić je otišao iz Barcelone, koja je zbog njega Juventusu dužna ogroman iznos

Foto: EPA

MIRALEM PJANIĆ bio je ugovorno vezan za Barcelonu do ljeta 2024. godine. Nakon što je shvatio da ni u ovoj sezoni neće dobiti priliku, odlučio je raskinuti ugovor s klubom i napraviti transfer u Al-Sharjah. Španjolski mediji pisali su kako se reprezentativac Bosne i Hercegovine na taj način odrekao velikog iznosa.

"Miralem Pjanić odrekao se iznosa za preostale dvije godine ugovora s Barcom", piše Miquel Blazquez, dodajući da Pjanić nije bio jedan od najboljih transfera u povijesti kluba, ali je zbog svog poteza postao jedan od rijetkih s astronomskom plaćom koji je napravio potez zbog kojeg klub neće patiti. Prema podacima jednog specijaliziranog portala za plaće nogometaša, u pitanju je iznos od oko 13 milijuna eura.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao u ljetnom prijelaznom roku 2020. godine iz Juventusa, i to za 60 milijuna eura. As piše kako su Katalonci dužni Juventusu 36 milijuna eura za taj transfer, koji je uključivao i zamjenu za Brazilca Arthura.

Čeka se financijski izvještaj Barcelone

Barcelona i dalje ima velike dugove, koji su ovog ljeta tek dijelom smanjeni. Uskoro će biti objavljen financijski izvještaj kluba. Prema Asu, klub i dalje mora raznim klubovima platiti oko 150 milijuna eura, dok bi trebao dobiti oko 130 milijuna eura od prijašnjih prodaja igrača.

Pročitajte više