PREMIERSHIP

Plaćen je 60 mil. eura, ulazi uglavnom s klupe, a Pep mu poručuje: "Opusti se"

Foto: EPA

RIYAD MAHREZ imao je burno ljeto 2018. godine. Najbolji igrač lige u sezoni 2015./16. po izboru Profesionalnog udruženja nogometaša stigao je na Etihad u transferu vrijednom 60 milijuna eura, ali je prethodno dugo čekao da čelnici Manchester Cityja nagovore Leicester da im ga proda.

Došlo je čak i do bojkota i Alžirac se u jednom trenutku posvađao s ljudima u klubu i odbio trenirati. Ipak, uspio je postati najskuplji nogometaš u povijesti Cityja te godine (ovoga ljeta s prvog mjesta potisnuo ga je Rodri), ali Alžirac je kod Pepa Guardiole uglavnom rezerva.

Rijetke su utakmice u kojima ne odigra ni minutu, ali isto tako rijetko se nalazi u prvih 11. Čak i ovog ljeta kad je Leroya Sanea teška ozljeda udaljila s terena, Mahrez nije u kombinacijama.

Postavlja se pitanje što će biti u subotu protiv Watforda nakon što je postigao jedan gol i namjestio drugi na otvaranju sezone u Ligi prvaka kada je City slavio protiv Šahtara iz Donjecka 3:0.


"U Leicesteru je navikao stalno igrati, ali ovdje je konkurencija žestoka. Vidi se na svakom treningu da Riyad voli igrati nogomet, da voli biti u dodiru s loptom. I na utakmici uvijek želi loptu, kad mu neka ideja ne prođe, on želi pokušati ponovno. To samopouzdanje je možda najvažnije za igrača u velikom klubu. Mislim da samo treba biti opušteniji u situacijama kad ne igra", prokomentirao je Guardiola.

City poslije remija s Tottenhamom i poraza u Norwichu zaostaje za vodećim Liverpoolom pet bodova. Redsi  su u prvih pet kola Premier lige jedini s maksimalnim učinkom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više