Planinić: Izgubili smo dva puta od CSKA, večeras je vrijeme za pobjedu!

ZORAN PLANINIĆ, branič TAU Ceramice i jedna od najvećih uzdanica trenera Nevena Spahije, najavljuje polufinalni dvoboj Final foura protiv CSKA u Madridu.

Prvi polufinale Final foura odigrat će Montepaschi iz Siene i Maccabi u 18 sati, dok će u 21 sat početi drugi polufinalni dvoboj između moskovskog CSKA i TAU Ceramice. Moskovljani su ovesezone već dva puta svladali momčad Spahije i Planinića, 85:76 u Vitoriji i 70:62 u Moskvi.

Zoran Planinić je optimističan prije polufinalnog ogleda s Rusima.

"Ovo je moj drugi Final four, i sada imam više iskustva nego prvi put. Sada znam da sam to već jednom prošao i sve mi je nekako poznatije. CSKA nas je ove sezone već dva puta pobijedio, nadam se da je sada došao red i na nas. Zadnjih godina uvijek se događalo da najveći favorit bude i pobjednik Final foura. Nadam se da ovoga puta neće biti tako, da je vrijeme za iznenađenja! Da bismo mogli razmišljati o osvajanju ovog turnira, moramo prvo svladati CSKA", kaže Planinić

CSKA je sigurno favorit u ovom susretu, ali ako TAU odigra kako zna utakmica će biti vrlo neizvjesna.

"Naša je glavna snaga momčadi u napadu, i s dobrom napadačkom igrom ćemo ih i pokušati pobijediti. Znamo da su Moskovljani i jedna od najjačih obrambenih momčadi u Europi. Zato će nam trebati dosta brzih koševa i kontrola tempa. Ako u tome uspijemo, neka razmišljaju kako će nas zaustaviti", zaključio je Planinić.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više