Plenković: Janica se sada bavi drugom važnom stvari za Hrvatsku, demografijom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VELIKI dan hrvatskog sporta, tradicionalna svečanost Hrvatskog olimpijskog odbora na kraju još jedne uspješne sportske godine, održava se upravo u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Svečanost će obilježiti proglašenje najboljih hrvatskih sportašica i sportaša (u pet kategorija) te trenera u godini na izmaku, a zaslužnicima će biti dodijeljena i druga priznanja, poput HOO-ove Nagrade Matija Ljubek za životno djelo.

Prvi govornik bio je premijer Andrej Plenković.

"Čestitke sjajnim sportašicama, sportašima, trenerima, obiteljima, Savezima. Ova godina je i kao i prošla bila godina velikih uspjeha. S vašom izvršnošću to su postali uspjesi cijele Hrvatske. Veliko zadovoljstvo bilo je pratiti uspjehe nogometaša u Rusiji. Čestitke igračima, predsjedniku saveza i treneru. Bio je to mega događaj za promociju Hrvatske.

Svi EU premijeri znali su gdje igraju naši dečki, koliko im je godina, gdje će biti nakon prvenstva. Ta činjenica je fascinantna kao i podaci koliko je zemlja postala prepoznatljivija nakon uspjeha. Hvala vam jer ovo je bio jedinstven događaj.

Drugi naslov u DC-u, mala osveta i revanš našim francuskim prijateljima u sportskom smislu. Činjenica da smo ih pobijedili u Francuskoj čitavoj stvari daje još ljepšu notu. Zatim, imali smo sjajne rezultate u veslanju, jedrenju, atletici… Pokazujete da smo nacija koja prije svega ima sjajan sportski talent, sjajan karakter, pobjednički mentalitet, trud ulaganje i znoj bez kojeg ne bi bilo nikakvog uspjeha, pa tako ni ovog. Inspiracija ste za brojne nove generacije i one koje u vašim uspjesima vide i svoje.''

Plenković je još rekao da je njegova vlada, HDZ-ova, povećala proračun državnog ureda za sport, što se dosad nije dogodilo, i da su prvi počeli povlačiti sredstva iz europskih fondova za različite projekte u sportu te je zatražio prisutne za potporu Janici Kostelić, prvoj državnoj tajnici odbora za sport, što se sada umjesto sportom bavi - demografijom.

"Janica nije s nama, dajmo joj potporu jer se ona sada ne bavi sportom, već - demografijom'', rekao je Plenković za kraj.

Pročitajte više