Pletikosa po dolasku u Rusiju: Spreman sam stati među vratnice već u nedjelju

S OSMIJEHOM od uha do uha, Stipe Pletikosa pristupio je novinarima na ruskom aerodromu. 

"Ovo mi je treći put da sam u Moskvi. Prvi put bio sam ovdje kad je moj bivši klub Šahtar igrao protiv Lokomotive u Ligi prvaka, a drugi posjet zbio se lani, kada je hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama za EP igrala protiv Rusije. Evo, tek sam došao a već u ponedjeljak moram nazad u Hrvatsku, čeka me okupljanje reprezentacije." - kazao je.

Prve dojmove u onome što ga čeka u Rusiji, Pletikosa je pokupio od zemljaka sa podužim sibirskim stažom.

"Dosta sam razgovarao s Ivicom Križancem koji je trenutačno u Zenitu, a kako stvari stoje, uskoro ćemo se susresti i na travnjaku. No, svakako sam najviše savjeta dobio od Ivice Olića. Razgovarali smo o najsitnijim detaljima u prvenstvu, kao i o životu u Moskvi."

Odgovorio je i na kritike, koje su ga dočekale na stranicama ruskih tiskovina. Kažu, proteklih se godina nije naradio i stiže s etiketom sumnjive kvalitete...

"Spreman sam stati među vratnice već u nedjelju kada igramo protiv Amkar Perma, ali pričekajmo da vidimo što o svemu misli moj novi trener. Inače sam u jako dobroj formi, naporno sam radio sa Šahtarom tijekom priprema za nastavak sezone. Ali, prošlo je gotovo mjesec dana otkako sam odradio 90 minuta na terenu."

Rusi su saznali da je Stipe nekada bio zaštitno lice splitskog Hajduka koji je uz neizostavne ovacije navijača izvodio najstrožu kaznu za svoju momčad.

"Istina, pucao sam jedanaesterce. Pogoci su ipak glavni sastojak nogometa pa sam odlučio izvoditi najstrožu kaznu kako bi i na taj način usrećio naše navijače. No, na jednoj utakmici čak sam se dva puta našao oči u oči s protivničkim vratarom. Uspio sam pogoditi samo jednom i od tada više na izvodim jedanaesterce." - prisjetio je Plete dalmatinskog derbija sa Šibenikom, 2002. godine.

D.R.
Foto: A.H.

Pročitajte više